• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › בצקים › לחם כוסמין מלא, שיפון וסובין בריא וטעים להפליא

לחם כוסמין מלא, שיפון וסובין בריא וטעים להפליא

ורדית חביב 29/08/2018 17:52 5 תגובות

לחם כוסמין מלא, שיפון וסובין בריא וטעים להפליא

לחם כוסמין רצוי להכין במעבד מזון (ולמי שאין, לא נורא…) המכשיר חוסך בזמן ואנרגיה, והרבה יותר נוח מבחינת הלישה. ואם כבר לאכול לחם בהנאה לפחות שיהיה עשוי מחומרים טובים ובריאים יותר כמו הכוסמין קמח כוסמין עד 60% יותר אבץ, ברזל, מגנזיום וזרחן מאשר קמח לבן [מקור]

לחמים מקמחים מלאים בריאים יותר ועשירים ברכיבים תזונתיים. ולחם כוסמין מומלץ למי שסובלים ממעי רגיז, או רגישים לגלוטן.

עדיף תמיד להכין בבית את הלחם כך אנחנו יודעים בוודאות ממה הוא מורכב ושלא כמו לחם קנוי שלא תמיד ההרכב מדויק.

הלחם יוצא מעט דחוס בגלל הרכב הקמחים.

מרכיבים

  • חצי ק”ג קמח כוסמין מלא. ועוד קצת…
  • 1 כוס קמח שיפון מלא
  • חצי כוס סובין.(לא חייב)
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כוסות מים לערך ובהדרגה.

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים במהירות נמוכה את קמח הכוסמין עם כוס קמח שיפון מלא, חצי כוס סובין, יחד עם הסוכר, והשמרים. מערבבים עד שמגיעים לתערובת אחידה שכל החומרים נטמעים אחד בשני.

לאחר מכן מוסיפים את השמן והמים בהדרגה. תוך כדי ערבוב מוסיפים כפית מלח ומערבבים שוב ושוב. מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בצק רך ולא דביק. (אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.) לאחר שהבצק מתגבש מגבירים את המהירות לדקה בערך.

אחרי שהבצק מוכן, מכסים את הקערה בניילון נצמד על-מנת לשמור על לחות הבצק, ומתפיחים במשך כשעה או יותר במידת הצורך.

הבצק כבד יחסית לקמח לבן לכן תהליך ההתפחה יארך הרבה יותר .

ניתן להמיר את הקמח שיפון בקמח לבן ולוותר על הסובין

מקמחים משטח נקי ומכינים את הלחמים מהבצק.

משמנים תבנית בשמן זית, קנולה, או כל שמן אחר. רצוי להשתמש בתבנית ייעודית ללחם, מצורפת תמונה:

כיכר לחם כוסמין מלא בתבנית

מניחים את הלחם בתבנית, ובאמצעות סכין חדה חורצים בבצק חריצים אלכסוניים בעומק של כסנטימטר. נותנים לבצק לתפוח שוב במשך כעשרים עד שלושים דקות במקום חמים.

לאחר התפיחה השנייה והסופית כמו בתמונה מעל, אפשר ואף רצוי למרוח את הלחם בביצה, ולזרות זרעי פשתן, שיבולת שועל, גרעיני דלעת, או גרעיני חמנייה וכו’ לפי הטעם האישי. ואפשר גם רק לבזוק מעט קמח (ללא הביצה) לקישוט.

מחממים מראש תנור לחום של 220 מעלות צלזיוס ואופים את הלחם במשך כ 15 דקות לאחר מכן מנמיכים ל200 או 180 לעוד כ10 דקות תלוי בעוצמת התנור..

בהצלחה.

ניתן להמיר את הקמחים בקמח לבן ואפשר גם לוותר על הסובין.

יתרונותיו של הסובין בלחיצה על הקישור מתחת ↓

הסובין

אפשר להשתמש בבצק גם כדי להכין חלת שבת. כמו לדוגמה

חלה משש רצועות.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

5 תגובות

  1. יעל צור הגב 16/01/2020 בשעה 13:40

    אפשר לוותר או להחליף את הסובין?

  2. הדר הגב 19/03/2020 בשעה 11:08

    היי, במסגרת ההסגר;)מנסה להכין את הלחם ויש לי קמח כוסמין מלא וילון מלא אבל אין לי סובין:( במה אפשר להחליף?

  3. לילך ביתן הגב 12/09/2020 בשעה 9:41

    יצא מעולה…הוספתי גלוטן שיתפח. למה צריך את הסובין?

  4. אלון הגב 10/10/2020 בשעה 10:37

    שלום ורדית,
    הבצק לא ממש תפח, גם לאחר שעתיים. האם לא זקוק גם לקמח רגיל בשביל הגלוטן?

  5. ורדה הגב 09/11/2020 בשעה 19:41

    הי. האם המתכון הזה ללחם אחד או ל 2 לחמים בתבנית אינגליש קייק?
    תודה, ורדה

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד