לחם מקמח חיטה מלאה
לחם מקמח מלא
החומרים
- 5 כוסות של קמח מלא.
- 1 כוס קמח לבן.
- 2 כפות שמרים.
- 1 כף סוכר חום.
- 1 כפית מלח.
- רבע כוס שמן זית
- 2 כוסות מים.
למתכון ללחם מלא עם זרעי פשתן לחצו כאן
טיפים.
כמה טיפים שרצוי מאוד שתדעו ותיישמו על מנת לקבל את התוצאה הרצויה והטובה ביותר.
סה"כ 6 כוסות קמח אפשר לעשות 3 כוסות קמח מלא ו3 כוסות קמח לבן.
מומלץ ביותר להוסיף קמח לבן כיוון שעם הכנת הקמח המלא בלבד הלחם עשוי לצאת קשה מאד.
הקמח המלא נחשב לקמח כבד לכן הוא לא תופח מהר והיטב. חשוב לתת לו את הזמן שלו.
אופן ההכנה
לפני תחילת הכנת הבצק שמים את השמרים וכף סוכר בכוס 1 בגודל של 240 מ"ל מים ונותנים לזה להתסיס בערך כחצי שעה או יותר.
בקערת המיקסר שמים את הקמח מלא והקמח לבן ומערבלים בוו הלישה במערבל את הקמחים עד אשר הכול מתאחד והחומרים נטמעים זה בזה.
לאחר מכן מוסיפים את כוס המים עם השמרים שתסס, השמן ונותנים ערבול נוסף ומוסיפים את שאר המים והמלח.
מוסיפים עוד כמה דקות של ערבול מהיר עד שהבצק נהפך לאחיד, במידת הצורך מוסיפים מים או קמח.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה או שעה.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו שמים אותו על משטח נקי ומתחילים לעבד אותו היטב. מחלקים את הבצק ל 4-5 חלקים ומכינים לחמים.
אפשר ל חתוך קווים אלכסוניים ועליהם עוד קווים כך שנוצרים איקסים ולתת ללחמים לתפוח.
לחמם תנור לחום של 220 מעלות ולאחר שהלחמים תפחו לזרות בעזרת מסננת קמח מעל אפשר גם למרוח ביצה ולזרות או שיבולת שועל או גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת , שומשום ,פשתן , או פרג.
במגש חד פעמי מומלץ לשים כוס וחצי של קוביות קרח במהלך האפייה על הרשת על מנת שיהיה במהלך האפייה לחות ולהכניס את המגש עם הלחמים לתנור לכ20 דקות.
לאחר שהלחמים נאפו להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח נקייה לכמה דקות.
הריח של הלחמים הטריים שנאפים בבית הוא פשוט נפלא!
טעים בריא וקל להכנה.
למתכון ללחם כוסמין שיפון וסובין לחצו כאן
ורדית שלום
תודה על המתכונים הנפלאים!!
הלחם חיטה מלאה יצא לי עדין – בטקסטורה של עוגת שיש – והוא מתפרק בקלות….
למה זה קורה לדעתך?
תודה
עינב