• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › לחמים › לחם מקמח מלא ופשתן

לחם מקמח מלא ופשתן

ורדית חביב 29/08/2018 20:53 תגובה אחת

לחם מקמח מלא ופשתן

לחם מקמח מלא ופשתן זהו לחם טעים ובריא במיוחד. בצק מקמח מלא הוא דחוס וקשה לעיבוד, לכן מוסיפים גם מעט קמח לבן. רצוי להכין את הלחם במעבד מזון כדי לחסוך בזמן ואנרגיה.

את הפשתן מוסיפים טחון טחון בתוך הבצק. ערכו התזונתי רב, הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים, סידן, אבץ, ברזל, ואשלגן אך גם עשיר בשומן. יתרונותיו בריאותיים והוא עשיר בחומצת השומן החיונית אומגה 3. כמות האומגה 3 בפשתן גבוה פי כמה מזו הנמצאת באגוזי המלך. לכן כמרכיב בלחם שהוא מאכל בסיסי וחיוני התוספת של הפשתן היא תוספת מזינה.

אין צורך להכביר במילים על סגולותיו הבריאותיים של הפשתן… הוא טעים, בריא,  מזין והוא נגיש.

למתכון הכנה של לחם כוסמין מלא עם שיפון וסובין לחצו כאן!

מרכיבים

  • 6 כוסות קמח מלא
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף סוכר חום או לחילופין דבש
  • ¾ כוס שמן
  • כפית מלח
  • ¾ פשתן טחון
  • 2 כוסות מים
  • ביצה למריחה
  • ולזרייה שיבולת שועל, שומשום, זרעי פשתן, או גרעיני דלעת.

בקערה שמים את הקמחים, השמרים הסוכר, והפשתן הטחון. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים

זה בזה, מוסיפים את השמן והמלח , שוב ערבוב קל ואז מוסיפים את המים בהדרגה. ייתכן שפחות או יותר…

לאחר שהבצק התגבש ונהפך לגמיש, לא קשה ולא נדבק. משאירים בקערה ומכסים בניילון נצמד על מנת לשמור על הלחות. מתפיחים כחצי שעה.

לאחר שהבצק תפח וכמעט הכפיל את עצמו ,מקמחים משטח  ומניחים עליו את הבצק, ולשים מעט. מכינים לחמים, משמנים היטב את התבנית ומניחים את הלחם בתבנית, ובאמצעות סכין חדה חורצים בבצק חריצים אלכסוניים בעומק של כסנטימטר. נותנים לבצק לתפוח שוב במשך כעשרים עד שלושים דקות במקום חמים.

לאחר התפיחה הסופית אפשר וגם רצוי למרוח את הלחם בביצה, ולזרות זרעי פשתן, שיבולת שועל, גרעיני דלעת, או גרעיני חמנייה וכו’ לפי הטעם האישי. ואפשר גם רק לבזוק מעט קמח (ללא הביצה) לקישוט.

מחממים מראש תנור לחום של 220 מעלות צלזיוס ואופים את הלחם במשך כעשרים דקות.

בהצלחה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. רוזי ספטון הגב 01/12/2019 בשעה 3:02

    האם הפשתן אינו מאבד מערכו בעת האפיה?

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד