• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › לחמים › לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

ורדית חביב 10/01/2019 18:56 15 תגובות

 

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

לחמניות רכות וטעימות של בית, בטעם של מאפיה. טעימות, רכות וטריות לאורך זמן.

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 2 כפות קורנפלור
  1. תחילה מנפים את הקמח ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים, השמן, הסוכר ומערבבים ותוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בהדרגה, המלח והקורנפלור

  2. מערבבים היטב כ-5 עד 7 דקות. 

    לאחר מכן שהבצק מתגבש מורחים עליו מעט שמן ומכסים במגבת להתפחה של כשעה.

  3. לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מניחים אותו על משטח נקי ובעדינות לשים מבלי להוציא את האוויר מבפנים.

  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-5 כדורים קטנטנים.

  5. את הכדורים מרדדים במערוך ומגלגלים פנימה. מגלגלים אותו מעט ומכניסים נפח פנימה.

  6. מסדרים את הלחמניות במגש על נייר אפייה. ומתפיחים כחצי שעה.

  7. מצפים את הלחמניות בביצה וזורים שומשום מעליהן.

  8. מכניסים את הלחמניות לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס למשך כרבע שעה עד 20 דקות.

למי שאין קורנפלור, לא נורא.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. כרמלה שלוש 07/07/2019 בשעה 19:10

    מה פירוש לגלגל במערוך כל כדור ולהכניס פנימה נפח????

  2. שרה 07/07/2019 בשעה 20:34

    תודה רבה, אשמח לקבל ממך מתכונים .

  3. שרה 07/07/2019 בשעה 20:36

    תודה רבה, אשמח לקבל ממך מתכונים לכל המאכלים .

  4. אורית 09/07/2019 בשעה 13:32

    איך ניתן לשמור על הטריות שלהם?
    והאם ניתן לשמור בהקפאה?

  5. סיגל גמליאל 10/08/2019 בשעה 14:58

    אשמח לקבל ממך עוד מתכונים .
    תודה רבהה

    • ורדית חביב 25/08/2019 בשעה 8:24

      את יכולה להיכנס לאתר ולהירשם ואז תוכלי לקבל אוטומטית עדכוניים ומתכונים חדשים שעולים כל הזמן.

  6. מאיה 12/08/2019 בשעה 15:38

    החלק של יצירת הלחמניה לאחר ההתפחה מאוד מהיר לי
    אם אפשר בהזדמנות קצת יותר לאט
    תודה רבה

  7. Viki 16/09/2019 בשעה 13:35

    נראה מצויין. איך ההמרה לקמח כוסמין?

  8. אירה 03/11/2019 בשעה 8:49

    אפשר בלי קונפלור?

    • ורדית חביב 11/01/2020 בשעה 20:49

      אפשרי אם אין..

    • ורדית חביב 11/01/2020 בשעה 20:50

      אפשרי גם בלי

  9. מורדי פרץ 13/01/2020 בשעה 12:16

    התנור במצב טורבו או לא ?

    • ורדית חביב 03/08/2020 בשעה 8:12

      עדיף מצב אפייה רגיל

  10. רחלי עטיה 22/01/2020 בשעה 19:01

    היי
    אני מעונינת לקבל למייל מתכונים מעלפים שלך
    תודה רבה

  11. בנימינה 09/02/2020 בשעה 13:30

    האם הטריות תישמר אם אופה בבוקר ומגישה בערב, איך לשמור על הטריות?
    תודה רבה

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד