לחמניות ממולאות
לחמניות רכות וטעימות ממולאות ברצועות חזה עוף והמון בצל מטוגן ותבלינים טעם ממכר.
לא מומלץ בתהליך דיאטה.
בצק
- חצי ק"ג קמח.
- 1 כף שמרים.
- ½ כפית סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 2 כפות שמן זית.
- ¼ 1 כוסות מים פושרים (כוס בגודל 220 מ"ל).
- ביצה.
- שומשום.
מילוי
- חתיכת שומן כבש.
- 1 בצל גדול
- נתח חזה עוף חתוך לרצועות.
- 1 כפית פלפל שחור גרוס.
- ½ כפית חוואג'
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
הבצק
בקערה שמים את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים עד שהכול נטמע פנימה.
מוסיפים לתערובת את השמן והמים ומערבבים ואז מוסיפים את המלח.
מערבבים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומצפים את הבצק וגם את דפנות הקערה במעט שמן על מנת שלא ידבק בצק, ומתפיחים כחצי שעה.
לאחר כחצי שעה מניחים את הבצק על משטח מקומח וחותכים אותו ו10 כדורים בגודל של פינג-פונג שווים .
פותחים עם המערוך לעיגול כמו פיתה דקה וממלאים במילוי.
סוגרים ומגלגלים מהדקים היטב ובעזרת מזלג ומנקבים חורים, ומניחים על נייר אפייה על המגש ומכסים במגבת.
מורחים ביצה עם שמן זית ומעט מלח, וזורים שומשום מתפיחים כחמש דקות. לא יותר!
מחממים תנור לחום של 200 מעלות וכשהמאפים מתחילים לתפוח מכניסים לתנור ל15 דקות בערך.
המילוי
על מחבת חמה באש בינונית מניחים חתיכה קטנה של שומן כבש ומחממים עד שהשומן ניתך ונהפך לנוזל .
קוצצים רצועות דקדק את הבצל ומניחים את הבצל על השומן ומטגנים עד שהבצל מזהיב עד לגוון חום.
מוסיפים את הרצועות חזה עוף עד שהוא נצרב ומטגן מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים כשזה מוכן.
טועמים ומתקנים בהתאם לצורך
מתכון מושלם ללביבות תפוחי אדמה ממולאים בבשר
↓