לחמניות מתוקות בדבש
לחמניות מתוקות מצופות בדבש - מתכון חגיגי ופשוט להכנה לקראת ראש השנה וחגי תשרי הבאים עלינו לטובה! כולל סרטון הכנה מפורט עם כמויות וכל השלבים.
מנות 7 לחמניות
מרכיבים
- ½ ק"ג קמח מנופה
- 1¼ כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 יחידה ביצה
- 3 כפיתו דבש
- 2 כפות שמן
- ¼ כפיות מלח
- ¼1 כוס מים לפי הצורך
אופן הכנה
- מנפים את הקמח ויוצקים אותו לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים, הסוכר, השמן , הדבש והביצה ומערבבים קלות.
- מוסיפים את המלח והמים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.
- מצפים את דפנות הקערה והבצק במעט שמן ומכסים במגבת.
- מתפיחים כשעה או יותר... עד שהבצק מכפיל את עצמו.
- לאחר שהבצק תפח יפה, מקמחים משטח ומעבדים את הבצק.
- מחלקים אותו לכדורים קטנים ומרדדים אותם באמצעות מערוך.
- מניחים שלושה כדורים מרודדים אחד על השני ומגלגלים כך שמתקבלת צורה של פרח ואז חותכים את הפרח לשניים.
- מסדרים יפה במגש על נייר אפיה ומתפיחים כחצי שעה.
- לאחר שהלחמניות תפחו, מצפים אותן בדבש ומעט מים לדילול הדבש, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, לאפייה של כעשרים דקות.
סרטון הכנה
הערות נוספות
לאחר שמוציאים את הלחמניות מן התנור, אפשר לצפות את אותן בשכבת דבש נוספת.
נראה מיוחד וטעים
תודה על המתכון. פשוט ודלישוס. עוד יותר יפה מאשר בתמונה. הוספתי מעט דבש מדולל במעט מים על החלה כשהיא יצאה מהתנור כי היה חסר לה ברק. יצאה חלה מיוחדת ביופיה.