לחמניות רכות וטעימות בטעם מטריף של זעתר ושמן זית
לחמניות טעימות להפליא מתאימות לאפריטיף חלבי, או עם חגיגה של דגים, טונה אנשובי ומיני חמוצים או כל דבר אחר…
לכל שעות היממה. על הבצק להיות רך מאד. ואם יש קושי בעבודה איתו ניתן לעבוד עם שמן ביד על מנת שהבצק לא יידבק לנו.
לחמניות זעתר מצופות בשמן זית טעימות כשהן חמות רכות ומטריפות ונטרפות.
Posted by ערוץ התבשילים הטובים on Tuesday, September 11, 2018
החומרים הדרושים: ל כ- 15 עד 20 לחמניות תלוי בגודלן.
- 800 גרם קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 2 כפיות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 2 ½ כוסות מים בכוס ל 240 מ"ל
- 1 ביצה למריחה
- מעט שומשום לזרייה
- שמן זית
- זעתר
הוראות ההכנה:
שמים 2 כפות שמרים בכוס 1 של מים יחד עם 1 כפית סוכר, מערבבים היטב ומניחים בצד. לאחר מכן בקערת המיקסר שמים בתוכה את הקמח המנופה בערך כ4 כוסות.
בהדרגה מוסיפים את הסוכר והשמן ולערבל על מהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים ונטמעים זה בזה ולאט מוסיפים את המים שהתאחדו יחד עם השמרים מערבבים במהירות רגילה. בשלב הבא מוסיפים את כמות המים הנותרת (כ- 1 כוס וחצי ) והמלח ומערבלים עוד כ2 דקות. אם רוצים קצת יותר מלוח אפשר להוסיף עוד 'מעט'… רק לא בהגזמה. הבצק צריך להיות רך מאד גמיש ודביק .
לאחר שהבצק התגבש מכסים אותו בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה בערך במקום חמים.
לאחר שהבצק הכפיל את הנפח שלו. על מגש עם נייר אפיה ומכינים עיגולים מהבצק ומחברים יחד. בצורת פרח (ראה תמונה) בצורה כזאת שקורצים עיגולים בגודל של כדור פינג-פונג מהבצק משתדלים להשאיר פנימה את האוויר ומניחים על הנייר אפיה . במרחק סביר אחת מהשנייה על מנת שהן תכפלנה את נפחם. לחתוך בסכין x.
להדליק את התנור לחום של 220 מעלות ללא טורבו . חשוב מאד אפיה רגילה. ולכסות את הלחמניות כדי שהן יתפחו.
לאחר שהן תפחו וכמעט שנצמדו זו לזו . לוקחים ביצה ומוסיפים מעט שמן זית ומעט מלח, מערבבים היטב ומצפים יפה ובעדינות, וזורים שומשום, אפשרי גם זעתר (ואפשר את הזעתר בתום האפייה) מכניסים לתנור שחומם מראש לפרק זמן של כ- 20 דקות לערך או יותר, תלוי בחום התנור. לאחר שהלחמניות נאפו מוציאים ושופכים מעליהם מעט שמן זית
בתיאבון.