מאפה עאראיס
מתכון מושלם וזריז להכנת מאפה עאראיס משודרג ועסיסי!
מרכיבים
- חצי ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף שמרים.
- 1 כף סוכר.
- 3 כפות שמן.
- 1 כפית מלח.
- כוס ורבע מים. (כוס בגודל 240 מ"ל)
- ביצה למריחה.
- שומשום לבן ושחור לזרייה.
- כף שמן זית ומלח גס.
המילוי
- 400 גר' בשר טלה טחון.
- חתיכה קטנה של ליאה שומן כבש.
- 1 בצל גדול.
- חופן פטרוזיליה.
- חופן כוסברה.
- 5 שיני שום.
- פלפל שחור גרוס.
- מלח.
- פלפל שטה.
- גרגרי טבל גרוס. (גרגרי כוסברה)
אופן ההכנה
תחילה מנפים את הקמח ושופכים לקערת מערבל המזון ומוסיפים לקמח את השמרים, הסוכר ומערבבים ומוסיפים את השמן, המלח והמים בהדרגה, מערבלים כמה דקות עד לקבלת בצק אוורירי רך ונוח לעבודה.
מורחים בדפנות הקערה ועל הבצק מעט שמן ומכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח במקום חמים כשעה.
מכינים את הבשר.
שמים את הבשר טחון בקערה, טוחנים את הליאה (שומן כבש) ומוסיפים אותה לבשר. את הבצל טוחנים וסוחטים ממנו את כל הנוזלים ומוסיפים לבשר, כמו כן גם את הכוסברה והשום והפטרוזיליה, ומוסיפים לתוך בלילת הבשר את התבלינים, הפלפל השחור , הפלפל שטה והתבל הגרוס ומערבבים היטב היטב עד שהכול נהפך לעיסה אחת ומכינים מהעיסה קציצה עגולה, גדולה ושטוחה, בערך בגודל של צלחת בערך 21 ס"מ.
את הקציצה שמים בצלחת גדולה ומכניסים למקפיא לכחצי שעה לייצוב. בכדי שיתאפשר לצלות אותה ללא תקלות.
לאחר מכן מחממים תנור לגריל ומכניסים את הקציצה לתוך הגריל וצולים קלות על הרשת משני הצדדים ומייצבים את הקציצה על מנת שתהיה יציבה לעיסוק עם הבצק. .
לאחר הצלייה שמים בצד להתקרר. לא מנקים את רשת הצלייה..מאוחר יותר אופים עליה את הבצק.
לאחר שעברה כשעה מעבדים את הבצק על משטח משומן או מקומח, מכינים מהבצק פיתה עגולה וגדולה בעובי של 2 ס"מ, בקוטר של כ-25 ס"מ.
לאחר מכן את כל האמצע של הפיתה מנקבים בצפיפות בעזרת מזלג (על מנת שיכנס האוויר במהלך האפייה.) ומניחים פנימה את הקציצה הענקית. חשוב מאד שהבצק לא ידבק למשטח על מנת שיהיה אפשרי להרים אותו.
לאחר שהקציצה באמצע חותכים את הדפנות של הפיתה קווים במספר זוגי ועושים מכל זוג איקס לכיוון פנימה ועוטפים הקציצה, ומעבירים בעדינות לרשת הצלייה.
לאחר שהבצק תפח שוב, מורחים עליו ביצה ועל האיקיסים זורים שומשום שחור ולבן.
מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה בחום של 200-220 מעלות. (תלוי בעוצמת התנור.) לשלב האמצעי לכ15 עד 20 דקות. ובתחתית התנור שמים נייר אפייה על מנת שהנוזלים שיגירו יזלגו על נייר האפייה ובמהלך האפייה יחרכו מעט ויעבירו ריח ארומטי למאפה.
לאחר האפייה בוזקים מעט מלח גס ושמן זית.
בתיאבון
לצפייה להכנת לאפה לחצו על הקישור
לאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים