• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

ורדית חביב 21/10/2018 14:17 תגובה אחת
מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית פיקנטית בסגנון אחר ממולאת בכל טוב.

חומרים לבצק

  • 1 ק”ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • רבע כוס שמן.
  • כפית וחצי מלח.
  • 2 כוסות מים כוס בגודל 240 מ”ל.

חומרים לרוטב

  • 6 עגבניות טריות עסיסיות.
  • 5 שיני שום.
  • חצי פלפל חריף.
  • חצי גמבה.
  • 3 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • שמן.
  • פפריקה מתוקה.

מילוי.

  • 2 קופסאות טונה.
  • 1 קופסא אנשובי.
  • רצועות זיתים חרוזית.
  • צלפים. (אם יש)

לציפוי

  • 1 ביצה.
  • מעט שן זית
  • שומשום

אופן הכנת הבצק

במעבד מזון  שמים 1 ק”ג קמח שמרים, סוכר, לערבל היטב עד שהחומרים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת חלקה מוסיפים את  השמן, מים ומערבלים עוד כדקה ואז מוסיפים  תוך כדי את המלח ומערבלים  עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק.

מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק התפחה של כחצי שעה ויותר.

אופן הכנת הרוטב

שוטפים את העגבניות היטב, מורידים מהן את האמצע ומוציאים את הזרעונים וחותכים לקוביות.

שמים בסיר שמן ואת העגבניות על אש נמוכה ומועכים ומערבבים עד שהעגבניות מתרסקות ונהפכות לסלסה.

לאחר מכן חותכים את הפלפל חריף מהחלק העליון של הפלפל ולא שמים הרבה מיכון שהחריפות תשתלט על הטעם.

את הגמבה חותכים לקוביות קטנות יחד עם רצועות שום מוסיפים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מיד פעם.

לאחר מכן מוסיפים לרסק מעט מים ומדללים אותו ושמים בתוך הסלסלה שמתגבשת טועמים ומוסיפים את ,התבלינים, ומבשלים את זה כחצי שעה על אש נמוכה עד אשר זה מתגבש ונהפף לסלסה טעימה.

הכנת המאפה

לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו. מקמחים משטח נקי ומעבדים ולשים את הבצק היטב עד אשר נשמעים ממנו פיצוצים.

מרדדים ופותחים את הבצק בעזרת מערוך בצורה מלבנית ארוכה וחותכים קווים אלכסוניים במספר זהה מימין ומשמאל ומשאירים את האמצע שלם.

בתוך האמצע מורחים את הרוטב בנדיבות, לא למלא יותר מידי כי עדיין יש מה למלא וגם שלא תהיה הצפה ועומס וכך החלק התחתי של המאפה לא יאפה היטב והעיצוב לא ייתפס.

לאחר שמורחים את המילוי, מוסיפים שכבה נדיבה של טונה ואנשובי, אפשר להוסיף זיתים ללא חרצנים, וצלפים וכן הלאה…

כשפעולת המילוי הושלמה סוגרים את הרצועות אחת מעל השנייה ומייצרים מעין צמה ומעגלים אותה לצורה. אפשר גם  להשאיר לאורך.

נותנים למאפה לתפוח.

לאחר מכן מצפים אותו בביצה, עם מעט שמן זית ומורחים היטב בכל הצדדים ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש, בחום של 200-220 מעלות צ’לזיוס לכ- 30 דקות ערך עד שצבעו מזהיב והוא נאפה היטב מבפנים.

בתיאבון..

אפשר למלא במגוון רחב של רטבים ומילויים כיד הדימיון.

למתכון ללאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עליזה ב. הגב 12/08/2020 בשעה 20:42

    יצא מושלם!! תודה רבה על המתכון הטעים. חייבת לציין שהבצק הספיק לשתי מאפים גדולים כאלה. לא חשבתי שיצא כזה כמות גדולה.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש מתכון
ריבות
ריבת אתרוגים
קינוחים

ריבת אתרוגים

ורדית חביב 02/10/2021 18:16

ריבת אתרוגים ריבת אתרוגים ריבה שמכינים מיד בתום חג הסוכות נהוג לאסוף אתרוגים ולרקוח מהם ריבה עלפי המסורת היהודית ריבת

קרא עוד ←
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז’ון ספורז’ול
מטעמים לחגי תשרי

ריבת חבושים עם ציפורן – מעז’ון ספורז’ול

ורדית חביב 13/08/2018 1:02

מתכון להכנת ריבת חבושים עם ציפורן – מעז’ון ספורז’ול נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות

קרא עוד ←
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז’ון אל רומאן
מטעמים לחגי תשרי

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז’ון אל רומאן

ורדית חביב 13/08/2018 0:37

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים- מעז’ון אל רומאן מתכון מושלם להכנת ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז’ון אל רומן

קרא עוד ←
ריבת ענבים – מעז’ון אל ענב
מטעמים לחגי תשרי

ריבת ענבים – מעז’ון אל ענב

ורדית חביב 13/08/2018 0:58

ריבת ענבים – מעז’ון אל ענב נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת ענבים

קרא עוד ←
תבשילים
מרק שעועית לבנה ברוטב
הבית הטוניסאי

מרק שעועית לבנה ברוטב

ורדית חביב 13/11/2019 17:23

מרק שעועית לבנה ברוטב מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות פיקנטי. מתכון מושלם בסדרת המרקים מרכיבים 3 כפות רסק. 1 בצל

קרא עוד ←
לביבות כרתי כרישה
מטעמים לחגי תשרי

לביבות כרתי כרישה

ורדית חביב 20/09/2019 17:29

לביבות כרתי כרישה לביבות כרתי כרישה (או שום) אחת מסימני הברכות בסעודת סדר ערב ראש השנה. -סימנים- כרתי “-שיכרתו אויבנו

קרא עוד ←
גלילוני שניצל ממולאים
תבשילים

גלילוני שניצל ממולאים

ורדית חביב 01/10/2018 20:02

גלילוני שניצל ממולאים גלילוני שניצל עשויים מבצק שניצל ממולא בכל טוב. החומרים בצק העוף פרפר חזה עוף טחון דקדק. 1

קרא עוד ←
כבדי עוף צלוי ברוטב בצל
מאכלי פסח

כבדי עוף צלוי ברוטב בצל

ורדית חביב 17/09/2019 7:23

כבדי עוף צלוי ברוטב בצל תבשיל כבדי עוף צלויים ברוטב בצל בתהליך מושלם והדרגתי של אידוי, טיגון, תיבול ובישול. תבשיל

קרא עוד ←
קוסקוס ומרק עם דגים
הבית הטוניסאי

קוסקוס ומרק עם דגים

ורדית חביב 27/10/2018 17:37

קוסקוס ומרק עם דגים קוסקוס ומרק עם דגים בתוספת קציצת קפיטה, מנת הדגל של העדה הטוניסאית. לחצו כאן לצפייה במתכון

קרא עוד ←
כרוב ממולא
מאכלי פסח

כרוב ממולא

ורדית חביב 09/03/2019 16:29

כרוב ממולא החומרים 1 כרוב. חצי זר פטרוזיליה. חצי זר כוסברה. 1 בצל ענק. 3-4 שיני שום. חצי פרפר חזה

קרא עוד ←
גולאש פיקנטי בסגנון ישראלי
מאכלי פסח

גולאש פיקנטי בסגנון ישראלי

ורדית חביב 04/12/2019 6:57

גולאש פיקנטי בסגנון ישראלי מתכון קל מושלם ומשודרג גולאש פיקנטי בסגנון ישראלי לשבת חורפית וקרה. רך, טעים  בחריפות מעודנת מוגש

קרא עוד ←
תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף
מטעמי השבת

תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף

ורדית חביב 20/05/2021 18:50

תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף תבשיל פיקנטי וטעים גרגרי חומוס ובשר ראש ברוטב חריף, לערב שבת וחג. מתכון מרוקאי

קרא עוד ←
שעועית לבנה ברוטב
הבית הטוניסאי

שעועית לבנה ברוטב

ורדית חביב 06/04/2019 9:09

שעועית לבנה ברוטב לובייה בלכמון   החומרים 2 כוסות שעועית . 5-6  חלקי בשר מס’8. 3 כפות רסק עגבניות. 1

קרא עוד ←
ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב
הבית הטוניסאי

ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב

ורדית חביב 16/12/2019 20:55

ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב תבשיל חורפי משגע וטעים פרחי כרובית ברוטב נפלא ועסיסי מאכל אותנטי בנוסח טוניס. החומרים 8 

קרא עוד ←
קוסקוס
הבית הטוניסאי

קוסקוס

ורדית חביב 27/07/2019 18:06

קוסקוס כמה עובדות על קוסקוס הקוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי הנפוץ מאד בטוניס ‘ אלג’יר’ מרוקו ולוב. מאכל עשיר ומשביע.

קרא עוד ←
קציצות ארטישוק ירושלמי
הבית הטוניסאי

קציצות ארטישוק ירושלמי

ורדית חביב 13/03/2019 8:46

קציצות ארטישוק ירושלמי קציצות ארטישוק ירושלמי מתובלות וחריפות אש. גם כשר לפסח. החומרים 4-5 יח’ ארטישוק ירושלמי https://he.wikipedia.org/wiki/2 בצלים. 3

קרא עוד ←
קטגוריות
  • בצקים (14)
  • הבית הטוניסאי (71)
  • חוברת מרקים (12)
  • חטיפי נשנוש (15)
  • חצילים (8)
  • יום כיפור (7)
  • לחמים (20)
  • לכל יום מתכון (14)
  • מאכלי פסח (43)
  • מאכלי תשעה באב (23)
  • מאפים (19)
  • מומלצים (6)
  • מטעמי השבת (50)
  • מטעמים לחגי תשרי (35)
  • מתכון מהיר (2)
  • מתכונים לימי קורונה (15)
  • מתכונים קלילים לעת ערב (1)
  • נשנושים לעצמאות (19)
  • סלטים (23)
  • עוגות (33)
  • עוגיות (35)
  • עוגיות לאחר צום (28)
  • עוגיות פורים (17)
  • קוסקוס (6)
  • קינוחים (19)
  • ריבות (4)
  • שבועות לא רק חלבי (10)
  • תבשילים (56)
  • תפריט לשבת (20)
© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד