מאפה פיצה טוניסאית
מאפה פיצה טוניסאית פיקנטית בסגנון אחר ממולאת בכל טוב.
חומרים לבצק
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים.
- 2 כפות סוכר.
- רבע כוס שמן.
- כפית וחצי מלח.
- 2 כוסות מים כוס בגודל 240 מ"ל.
חומרים לרוטב
- 6 עגבניות טריות עסיסיות.
- 5 שיני שום.
- חצי פלפל חריף.
- חצי גמבה.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- מלח.
- שמן.
- פפריקה מתוקה.
Posted by Vardit Hagag Haviv on Saturday, October 20, 2018
מילוי.
- 2 קופסאות טונה.
- 1 קופסא אנשובי.
- רצועות זיתים חרוזית.
- צלפים. (אם יש)
לציפוי
- 1 ביצה.
- מעט שן זית
- שומשום
אופן הכנת הבצק
במעבד מזון שמים 1 ק"ג קמח שמרים, סוכר, לערבל היטב עד שהחומרים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת חלקה מוסיפים את השמן, מים ומערבלים עוד כדקה ואז מוסיפים תוך כדי את המלח ומערבלים עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק.
מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק התפחה של כחצי שעה ויותר.
אופן הכנת הרוטב
שוטפים את העגבניות היטב, מורידים מהן את האמצע ומוציאים את הזרעונים וחותכים לקוביות.
שמים בסיר שמן ואת העגבניות על אש נמוכה ומועכים ומערבבים עד שהעגבניות מתרסקות ונהפכות לסלסה.
לאחר מכן חותכים את הפלפל חריף מהחלק העליון של הפלפל ולא שמים הרבה מיכון שהחריפות תשתלט על הטעם.
את הגמבה חותכים לקוביות קטנות יחד עם רצועות שום מוסיפים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מיד פעם.
לאחר מכן מוסיפים לרסק מעט מים ומדללים אותו ושמים בתוך הסלסלה שמתגבשת טועמים ומוסיפים את ,התבלינים, ומבשלים את זה כחצי שעה על אש נמוכה עד אשר זה מתגבש ונהפף לסלסה טעימה.
הכנת המאפה
לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו. מקמחים משטח נקי ומעבדים ולשים את הבצק היטב עד אשר נשמעים ממנו פיצוצים.
מרדדים ופותחים את הבצק בעזרת מערוך בצורה מלבנית ארוכה וחותכים קווים אלכסוניים במספר זהה מימין ומשמאל ומשאירים את האמצע שלם.
בתוך האמצע מורחים את הרוטב בנדיבות, לא למלא יותר מידי כי עדיין יש מה למלא וגם שלא תהיה הצפה ועומס וכך החלק התחתי של המאפה לא יאפה היטב והעיצוב לא ייתפס.
Posted by Vardit Hagag Haviv on Saturday, 20 October 2018
לאחר שמורחים את המילוי, מוסיפים שכבה נדיבה של טונה ואנשובי, אפשר להוסיף זיתים ללא חרצנים, וצלפים וכן הלאה…
כשפעולת המילוי הושלמה סוגרים את הרצועות אחת מעל השנייה ומייצרים מעין צמה ומעגלים אותה לצורה. אפשר גם להשאיר לאורך.
נותנים למאפה לתפוח.
לאחר מכן מצפים אותו בביצה, עם מעט שמן זית ומורחים היטב בכל הצדדים ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש, בחום של 200-220 מעלות צ'לזיוס לכ- 30 דקות ערך עד שצבעו מזהיב והוא נאפה היטב מבפנים.
בתיאבון..
אפשר למלא במגוון רחב של רטבים ומילויים כיד הדימיון.
למתכון ללאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים