מג'דרה
מג'דרה מאכל אורז עשיר ומזין המכיל עדשים בצל ואורז, מוגש כמצע או כתוספת למנה בשרית .
החומרים
- 1 כוס עדשים.
- 1 כוס אורז.
- 2 בצלים גדולים קצוצים דקדק
- ½2 כוסות מים רתוחים.
- 1 כפית מלח או מרק עוף.
- 2 כפות שמן.
- מעט כורכום.
- מעט פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את העדשים משרים כרבע שעה במים נקיים ומבשלים כעשרים דקות.
לאחר שהעדשים התבשלו מסננים אותם.
בסיר בגודל בינוני שמים את השמן ומכינים את האורז בישול רגיל.
הכנת האורז
מרתיחים מים בקומקום.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים לתוכו את האורז והמלח ומטגנים היטב את האורז (לא לשרוף)
לאחר שהאורז קיבל גוון יותר לבן מצבעו.
כאשר המים רתחו מוסיפים לאורז 2 כוסות על כוס 1 של אורז.
מערבבים היטב מנמיכים את הלהבה ומכסים כרבע שעה עד שהמים מצטמצמים.
מקלפים את הבצלים ומקצצים דקדק שוטפים היטב ושופכים לתוך מחבת ומאדים תוך כדי ערבוב.
לאחר מכן מוסיפים מעט שמן ומטגנים עד שהצבע משנה מגוון שקוף לזהוב-חום.
לאחר שהאורז כמעט מוכן מעבירים לתוכו את העדשים, יחד עם הבצל, ומוסיפים תבלינים בהתאם לטעם האישי., כורכום, פלפל שחור, אפשר להוסיף כמון
מוסיפים כצי כוס מים ומערבבים היטב עד שכל החומרים נטעמים יחד ונוצרת תערובת אחידה.
טועמים אם חסר מלח מוסיפים(אפשר להוסיף גם מרק עוף למי שרגיל) מכבים את האש ומכסים את הסיר.
בתיאבון
אפשרי כתוספת לרצועות זה עוף וסלט אבוקדו. מנה מושלמת ומזינה
מתכון מושלם
מתכון מושלם לסלט אבוקדו