מטבוחה פיקנטית
מטבוחה חריפה או פיקנטית עסיסית נוסח טוניס.
את סלט המטבוחה אפשר לעשות בכל מיני אפשרויות. הנה לכם אחת מהן…
חומרים
- 8 עגבניות רכות.
- 1 גמבה.
- 2 פלפל חריף.
- 6-7 שיני שום.
- חצי כוס שמן.
- כפית מלח.
- 1 כף סוכר.
- כף פפריקה חריפה או מתוקה.
- חצי כפית קימל.
אופן ההכנה
תחילה שוטפים היטב את העגבניות ומוציאים מתוכן את הראש והזירעונים. חשוב מאד להוציא את הזירעונים בכדי שלא יהיה חמצמץ.
לאחר מכן חותכים אותן לרצועות או קוביות ושמם בסיר על אש נמוכה עם כף סוכר ומערבבים היטב עד אשר הנוזלים מתאדים והעגבניות נהפכות למעין סלסלה. חשוב להוסיף סוכר על מנת לנטרל את החמיצות. לא חייב!
לאחר שהנוזלים התאדו מעט, מוסיפים את השמן, מקלפים את השום וחותכים לרצועות ושמים בסיר. חותכים את הגמבה יחד עם הפלפל החריף לרצועות גסות, ושמים הכול יחד בתוך הסיר עם העגבניות והשום. מערבבים היטב היטב עד שהכול נטמע פנימה . מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מידי פעם בודקים ומערבבים.
אפשר להוסיף רסק עגבניות למי שאוהב את הרוטב העסיסי והטעם.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח, הפפריקה המתוקה או החריפה , מוסיפים את הקימל, טועמים ומוודאים שהטעם טוב. במידת הצורך מוספים נוזלים או מלח.
את מקלפת את העגבניות
לא , אני לא מקלפת