• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מטבוחה פיקנטית

מטבוחה פיקנטית

ורדית חביב 22/11/2018 20:13 2 תגובות
מטבוחה פיקנטית

מטבוחה פיקנטית

מטבוחה חריפה או פיקנטית עסיסית נוסח טוניס.

את סלט המטבוחה אפשר לעשות בכל מיני אפשרויות. הנה לכם אחת מהן…

 חומרים

  • 8 עגבניות רכות.
  • 1 גמבה.
  • 2 פלפל חריף.
  • 6-7 שיני שום.
  • חצי כוס שמן.
  • כפית מלח.
  • 1 כף סוכר.
  • כף פפריקה חריפה או מתוקה.
  • חצי כפית קימל.

אופן ההכנה

תחילה שוטפים היטב את העגבניות ומוציאים מתוכן את הראש והזירעונים. חשוב מאד להוציא את הזירעונים בכדי שלא יהיה חמצמץ.

לאחר מכן חותכים אותן לרצועות או קוביות ושמם בסיר על אש נמוכה עם כף סוכר ומערבבים היטב עד אשר הנוזלים מתאדים והעגבניות נהפכות למעין סלסלה. חשוב להוסיף סוכר על מנת לנטרל את החמיצות. לא חייב!

לאחר שהנוזלים התאדו  מעט, מוסיפים את השמן, מקלפים את השום וחותכים לרצועות ושמים בסיר. חותכים את הגמבה יחד עם הפלפל החריף לרצועות גסות, ושמים הכול יחד בתוך הסיר עם העגבניות והשום. מערבבים היטב היטב עד שהכול נטמע פנימה . מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מידי פעם בודקים ומערבבים.

אפשר להוסיף רסק עגבניות למי שאוהב את הרוטב העסיסי והטעם.

לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח, הפפריקה המתוקה או החריפה , מוסיפים את הקימל, טועמים ומוודאים שהטעם טוב. במידת הצורך מוספים נוזלים או מלח.

עוד סלטים לחצו על הקישור

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. Hagay הגב 16/06/2020 בשעה 20:13

    את מקלפת את העגבניות

    • ורדית חביב הגב 03/08/2020 בשעה 7:55

      לא , אני לא מקלפת

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד