מלוחייה – תבשיל מרוטב עלי המלוחייה
מלוחייה טוניסאית
מלוחייה זהו מאכל חגיגי מרוטב סמיך העשוי מאבקה ירקרקה מעליי המלוחייה.
מקור המאכל הוא במצריים אך יש עדות כמו טוניסאים ואלג'יריים שגם מכינים.
מתאים עם לחמניות בית. מתכון לחמניות רכות עם זעתר ושמן זית
ומושלם בפסח עם מצה
החומרים
- 5-6 חתיכות בשר.
- 2 בצלים.
- ¼ כוס שמן.
- ½ כוס אבקת מלוחייה.
- חופן כוסברה טחונה דק.
- 5 שיני שום.
- 1 נענע גבעול.
- 1 כפית פלפל שחור גרוס.
- מלח לפי הטעם .
- מים בהתאם לצורך.
אופן ההכנה
תחילה שטפים היטב את הכוסברה וטוחנים אותה דקדק יחד עם שיני השום.
מבשלים למחצה את חתיכות הבשר עם מעט מלח וחתיכת בצל ואת הציר בשר משאירים לאחר-כך לשימוש ברוטב.
בסיר רחב שופכים את השמן ומקצצים בצל דקדק ומטגנים על אש נמוכה עד להזהבה.
מסדרים את הבשר בתחתית ומטגנים כשלוש דקות בערך תוך כדי ערבוב מידי פעם.
בקערה נפרדת מנפים את אבקת המלוחייה ומוסיפים לתוכה את 2-3 כפות שמן ומערבבים היטב עד אשר כל השמן נטמע באבקה ונוצרת תערובת לחה וסמיכה.
מסדרים מעל הבשר את הכוסברה הקצוצה או טחונה עם השום, קוצצים דקדק את עלי הנענע. ומניחים על הבשר, שופכים את תערובת המלוחייה ומכסים בציר הבשר שבושל מראש או במים.
אפשר להוסיף 2 פלפלים יבשים וחריפים. שנשטפו ורוככו מבעוד מועד.י
מתבלים בפלפל שחור ומלח ונותנים לזה בישול של כשעה על אש בינונית, עד נמוכה עד שהרוטב מתגבש ונעשה סמיך.
מתכון להכנת פקיילה
פקיילה – תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי