מסבחה
ניגוב מסבחה בפיתה פרנה ספוגית וחמה.
החומרים
- ½2 כוסות חומוס ענק מבושל ורך.
- חצי כוס או יותר…מי בישול
- ¼ כוס טחינה גולמית אחווה.
- 3-4 שיני שום.
- מיץ לימון סחוט לפי הטעם.
- מלח לפי הטעם.
- שמן זית.
לקישוט
- 6 פלפלים שיפקה.
- 1 שן שום.
- חצי כפית כמון.
- פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- סחוג תמני.
- שמן זית .
- פפריקה מעושנת.
אופן ההכנה
תחילה בוררים את החומוס שוטפים היטב ומסננים.
לאחר מכן משרים את החומוס ללילה שלם לאחר שהחומוסים הושרו שוטפים שוב ממלאים מים ומבשלים אותם עד להתרככות מוחלטת. (אפשר לקצר את תהליך הבישול עם מעט סודה לשתייה)
טוחנים 2 כוסות חומוס (את החצי נשאיר לקישוט מסביב) מוסיפים את הטחינה והמים שבושלו בחומוס, מלח, שום, לימון וכף שמן זית וטוחנים עד לקבלת מרקם רך טועמים אם יש צורך מתקנים במלח ולימון.
מסדרים בצלחת מסביבה חומוס גרגרים מבושלים ושופכים לתוכה את החומוס המסבחה.
מנתקים את הגבעולים מהפלפל שיפקה ומנקים מהזרעונים וטוחנים יחד עם שן שום עד למרקם של תערובת גרוסה.
את תערובת השיפקה שמים על המסבחה ומעל מקשטים בכף סחוג תמני חריף.
מפזרים פפריקה מעושנת ומעט כמון ומעל פטרוזיליה טרייה קצוצה, ועל הכול שופכים שמן זית.
מגישים חם יחד עם פיתה פרנה חמה.