מפרום צמחוני
מפרום צמחוני היא קציצה בנוסח טוניס טעימה להפליא ומתובלת. בדרך כלל מכינים אותה עם חזה עוף או בשר טחון.
בתקופת תשעה באב כאשר חל איסור למאכלי בשר המפרום הזה הוא סיפור הצלחה.
וובכן ניסיתי ואין ספק שהצליח מאד.
הטעם פשוט נפלא
כ-20 יח'
החומרים
- 2 תפוחי אדמה בינוני.
- 2 תפוחי אדמה בינוני לציפוי.
- 2 בצל ענקי או 3 בינוני.
- 2 פרוסות לחם רטוב סחוט ומפרור.
- חופן פיטרוזיליה.
- חופן כוסברה.
- 4-5 יח' שום.
- עגבנייה רכה.
- 2 ביצים.
- 1 כפית פפריקה מתוקה, או חריפה או יחד.
- ½ כפית כורכום.
- ½ כפית פלפל שחור.
- 2 כפות מרק עוף, או מלח בהתאם לטעם.
- כוס קמח.
- שמן לטיגון.
חומרים לרוטב
- 2 שיני שום.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- ½ כף פפריקה.
- ¼כף כורכום.
- ¼כף פלפל שחור.
- מלח בהתאם לטעם.
- ½ 1 כוס מים.
- מעט כוסברה קצוצה דקדק.
אופן הכנת המפרום
תחילה מקלפים את 2 התפוחי-אדמה וחותכים לרצועות או לפרוסות כמו סנדוויץ', ממליחים אותם במסננת, בהמשך הם יהפכו גמישים וניתן יהיה לעבוד איתם.
מקלפים את הבצל והתפוחי-אדמה וחותכים לקוביות ושוטפים אותם, ולאחר מכן טוחנים גס, סוחטים מהם היטב את כל הנוזלים ושמים אותם בקערה גדולה, מפזרים עליהם מעט מלח ומערבבים.
לאחר מכן מרטיבים מעט את הפרוסות לחם, סוחטים מהם את המים ומפוררים אותם לתוך הקערה.
מקצצים דקדק את הכוסברה, והפטרוזיליה ומוסיפים אותם לתוך הקערה יחד עם השום הכתוש.
את העגבנייה, מקלפים, סוחטים ממנה את הזרעונים, טוחנים אותה ומוסיפים אל תוך הקערה מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכול יחד. טועמים אם יש צורך לתקן או להוסיף מלח.
(אפשר להוסיף מרק עוף במקום המלח למי שרגיל)
את הביצים מפרידים, את החלבון (הלבן) שמים בצלחת עמוקה ואת החלמון (הצהוב) שמים בתוך הקערה עם כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב היטב עד אשר כל החומרים מתערבבים יחד ויוצרים תערובת טעימה ובגוון כתום ירקרק בזכות התיבול והירק .
את החלבון מערבבים היטב יחד עם מעט מלח או תבלינים.
לאחר מכן שוטפים את הרצועות תפוחי אדמה שהומלחו לפני כן ומסננים אותם ולאחר מכן מניחים אותם על מגבת נקייה.
מכינים קציצות ומלפפים אותם ברצועות התפוחי אדמה.
מרתיחים שמן עמוק.
לאחר מכן טובלים ומרפדים היטב את הקציצות עם הקמח ולאחר מכן טובלים בחלבון הביצה ומיד לשמן החם ומטגנים אותם עד שהם מזהיבים בגוון חום עדין כל צד כ- 5 דקות בערך . מוציאים אותם לנייר סופג ומכינים את הרוטב.
אפשר להכין את הרוטב במהלך הטיגון תוך כדי… כך חוסכים זמן.
יש לציין שהמתכון מקורי לכעבורות בנוסח טוניס ( כעבורות כשרות לפסח )
ואם רוצים רגיל רק מוסיפים חזה עוף בהתאם לכמות
הרוטב
בסיר שטוח שמים מעט שמן, שום, והרסק עגבניות ומדללים מעט במים ומטגנים כ3- 5 דקות עד אשר הסלסלה נהיית טעימה ללא חמיצות. אם היא ממש חמוצה אפשר להוסיךף כפית סוכר
מסדרים את הקציצות על הסלסה ומוסיפים את שאר התבלינים, מוסיפים מים עד שהמים מכסים את הקציצות ומעל מעט כוסברה קצוצה דקדק. מנערים מעט את הסיר כדי שהתיבול ושאר יתערבבו, ומביאים לרתיחה על אש בינונית -נמוכה.
מכסים ומבשלים בערך כחצי שעה.
מתכון מושלם להכנת קציצות ברוטב
תודה!!