מקלוני קצח פריכים
מקלוני קצח פריכים מבצק פריך מצופים בקצח שומשום ומלח גס. עוגיות מלוחות טעימות וממכרות מתכון פשוט וקל.
חומרים
- ½ 2 כוסות קמח מנופה. (גודל כוס 220 מ:ל)
- 1 כף קצח שטוף.
- 150 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר..
- 1 שקיק אבקת אפייה.
- ¾ כפית מלח. (או 1 כפית למלוח יותר) .
- 1 כפית סוכר.
- ¼ כוס מים.
- 1 כף שמן.
מריחה
- ביצה טרופה.
זרייה
- שומשום.
- קצח.
- מלח גס.
אופן ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר.
מוסיפים את המרגרינה ושאר המרכיבים, אבקת אפייה , מלח, קצח סוכר , שמן , מים ובעזרת וו הלישה מערבלים כמה דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך ונעים למגע.
אם הבצק דביק מידי יש להוסיף קמח, אם קשה מוסיפים מים.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכינים מהבצק מקלות מאורכים או עיגולים טובלים בביצה, זורים מעל מעט שומשום, קצח ומלח גס ומניחים את העוגיות על נייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לזמן אפייה של כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
לאחר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגיות להתייבש.
בתיאבון.
ורדיתשלום .רק מלקרוא את המתכונים אנימבינה שהם מעולים .מסבירה מאוד יפה תבורכי
בברכה
חנה מאיר