מקרוני ברוטב סלסה
מקרוני ברוטב סלסה עם חזה עוף וביצים בנוסח טוניס. אפשרי גם ללא חזה עוף.
החומרים
- 1 שקית מקרוני
- 3 ביצים
- 1 פרפר של חזה עוף
- 3-4 שיני שום
- 1 כוס רסק עגבניות.
- 1 כף סוכר.
- 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה או יחד.
- פלפל שחור.
- מלח.
- שמן.
- ¼ כפית כורכום.
- פטרוזיליה לקישוט.
אופן ההכנה
תחילה שמים בסיר גדול מים עם כף מלח ומעט שמן ומביאים לרתיחה ומערבבים היטב.
לאחר שהמים רותחים, שמים את המקרוני פנימה ומערבבים היטב בכדי שלא ידבקו זה בזה. (מטרת השמן היא שתיווצר הפרדה והמקרוני לא ידבקו זה בזה) זמן הבישול רשום על השקית.
בסיר קטן ונפרד מבשלים את הביצים כבין 7- עד 12 דקות
שוטפים היטב את החזה עוף וחותכים לקוביות או רצועות קטנות.
בכוס בגודל של 240 מ"ל שמים את הרסק עגבניות
בסיר נפרד שמים כרבע כוס שמן, את רצועות השום, וכשהשמן מתחמם מעט שופכים פנימה את הכוס רסק ובאותו הכוס מוסיפים רבע כוס מים, שופכים אל תוך הסיר ומרככים את הרסק ומערבבים היטב.
במידת הצורך מוסיפים כף סוכר על מנת לנטרל את החמיצות ומערבבים היטב היטב, מנמיכים את הלהבה לנמוכה, שמים בצד כוס מים ומידי פעם מדללים את הסלסה.
לאחר מכן מוסיפים את החזה עוף לתוך הסלסה ומערבבים היטב, ונותנים לזה כעשר-עשרים דקות בישול על להבה נמוכה עד אשר הרוטב מתגבש, טועמים ומוסיפים תבלינים, פפריקה, כורכום, פלפל שחור גרוס, ומלח שוב טועמים ובודקים שהסלסה נמצאת בטעם רצוי ומשאירים על הלהבה הנמוכה בהשגחה וערבוב בכדי שהרוטב לא ישרף.
כשהמקרוני מתבשל מסירים אותו מהאש שופכים אותו אל תוך סיר הסינון ומסננים. אפשרי בשטיפה או ללא שטיפה. (אני מעדיפה שטיפה שהדביקות נעלמת)
לאחר שכל הנוזלים התרוקנו מהמקרוני מוסיפים אותם בהדרגה אל תוך הסיר עם הרוטב ומערבבים היטב עד אשר כל המקרוני והרוטב נטמעים זה בזה. השילוב בין השניים צריך להיות עסיסי לכן שמים בהדרגה לפעמים המקרוני יותר מהרוטב וזה יוצא יבש לכן חשוב להוסיף בהדרגה.
(אם נשאר קצת בצד אפשר להכין מהשארית סלט.)
לאחר הערבוב מכבים את הגז טועמים שלא חסר תבלינים ומכסים.
מקלפים את הביצים ופורסים אותם לפרוסות דקות, מוסיפים אותם אל תוך הסיר ומפזרים מעל פלפל שחור גרוס.
שוטפים היטב את חופן הפטרוזיליה מקצצים דק-דק ומפזרים לקישוט לפני ההגשה
בתיאבון
מתכון להכנת מקרונה בל קנקש בנוסח טוניס לחצו כאן
לדעתי חשוב קודם להכין את הרוטב שלוקח יותר זמן הכנה ואולי חמש דקות לפני הסוף להכין את הפסטה . אחרת הפסטה מוכנה ומתנפחת כבר והרוטב לא מוכן.
האיטלקים אומרים:- הרוטב מחכה לפסטה .