מרק אפונה
בחורף אין כמו מרקים ואחד המרקים הכי עשיר בטעמו ובמרכיביו ובערכים התזונתיים ומזינים הוא כוכב המרקים מרק אפונה.
אפונה יבשה עשירה בערכים תזונתיים. היא עשירה בחלבון צמחי מכילה סיבים תזונתיים ואשלגן מומלצת מאד.
מסייע בהורדת כולסטרול גבוה, עודף משקל, סוכרת, עצירות ועוד…
מרק אפונה
החומרים
- 2 כוסות אפונה יבשה.
- 1 בצל גדול
- 3 גזרים.
- 2 תפוחי אדמה.
- 3 גבעולי סלרי
- חופן קטן של פטרוזיליה
- רבע כוס שמן
- כפית כורכום
- מעט מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
בוררים ושוטפים היטב את האפונה, מרתיחים כחמש עשר דקות ושופכים את המים עם הקצף ומסננים היטב את האפונה.
מקצצים את הבצל דקדק ושמים בסיר גדול עם השמן ומטגנים היטב עד להזהבה.
שוטפים את הירקות היטב, חותכים את הסלרי לרצועות, ומקלפים את הגזר וחותכים לרצועות,מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות ושמים בסיר הכול יחד עם הבצל ומערבבים היטב .
לאחר מכן מוסיפים את האפונה המבושלת למחצה ומוסיפים מים עד לכיסוי .
שוטפים היטב את הפטרוזיליה , מקצצים דקדק מוסיפים לסיר יחד עם הכורכום והמלח בהתאם לטעם האישי.
מביאים לרתיחה כ20 דקות בערך או יותר עד שהכול מתבשל הרוטב מתגבש והאפונה מתרככת ומתפרקת לטעום לוודא שטעים ואין צורך בתוספת של מלח.
הערה: אפשר להוסיף אבקת מרק עוף במקום המלח או לשלב יחד בכמות סבירה.
לקשט בעלי פטרוזיליה טרייה ולהגיש חם עם קרוטונים מלחם בית טרי .
בתיאבון.