מרק גריסי פנינה וירקות
מרק גריסי פנינה וירקות עשיר
מתכון מושלם להכנת מרק גריסים ,טעים שופע בירקות טריים ועשבי תיבול רעננים וכל מה שנותר לנו זה רק לילות גשומים וקרירים למנת מרק גריסים מושלמת, שמחזירה אותנו לימי הילדות העליזים.
החומרים
- 1 בצל גדול.
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזר.
- ¼ צרור כוסברה
- 1 שן שום.
- 1 כוס גריסי פנינה.
- גבעול כרפס + עלים
- מלח בהתאם לטעם.
- ½ כפית כורכום.
- ½ כפית חוואג'.
- 4-5 גרגרי פלפל אנגלי.
- שמן.
- עלי פטרוזיליה רעננים לקישוט.
אופן ההכנה
לברור ולשטוף היטב את הגריסים ולהשרות במים ולרתיח אותם ולבשל כרבע שעה.
מקלפים ומקצצים את הבצל ובסיר בגודל מתאים מטגנים במעט שמן עד להזהבה.
מקלפים את שאר הירקות וחותכים לקוביות ומוסיפים לבצל שהזהיב.
מרתיחים מים בקומקום .
טוחנים את הכוסברה יחד עם השום ומוסיפים ממנו כף גדושה לתוך הסיר. ( אפשר לאחסן צנצנת את השארית הכוסברה ולהקפיא ולהשתמש בתבשיל אחר)
מוסיפים מים רתוחים כ ¾ סיר ומוסיפים את גריסי הפנינה ותבלינים ומערבבים היטב ומביאים לרתיחה ובישול של כחצי שעה עד להתגבשות המרק.
טועמים במידת הצורך מוסיפים בישול עד להתרככות הגריסים או להוספת תבלינים בהתאם לטעם האישי. (אפשר להוסיף אבקת מרק עוף במקום מלח)
מוזגים חם אפשר להוסיף שקדי מרק או קרוטונים ולקשט בעלי פטרוזיליה רעננים.
בתיאבון.
מתכון מושלם להכנת מאפה
מאפה בצק קריספי ממולא