מרק עדשים וירקות
העדשים,הן קטניות חשובות, מזינות, טעימות ועשירות בוויטמינים, חלבונים, סידן ועוד… רצוי מאד לשלב אותם לתפריט היומי. בתוך מרק עדשים או בסלט
מרכיבים
- 1 כוס עדשים.
- 1 בצל.
- 1 תפוח אדמה.
- 1 בטטה קטנה.
- חופן פטרוזיליה.
- 2 גבעולי סלרי + עלים.
- חצי כפית כורכום.
- מלח
- רבע כוס שמן.
אופן ההכנה
טיפ: העדשים לא מצריכים השריה לפני הבישול.
תחילה בוררים ושוטפים את העדשים ומרתיחים אותם כרבע שעה עד עשרים דקות. לאחר מכן שופכים את המים המוקצפים ומסננים.
מקצצים דקדק את הבצל ומטגנים אותו בסיר נפרד עד להזהבה. אפשר גם בתהליך אידוי ללא השמן.
שוטפים את הסלרי ואת התפוח אדמה וחותכים לרצועות קטנות ומוסיפים אל תוך הסיר. מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים. הכורכום ומים עד לכיסוי עד כ 5 ס"מ מעל. עוד רתיחה קלה ואז מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה ובישול של כחצי שעה עד 45 דקות שהרוטב מצטמצם ומתגבש ונהפך לרך קטיפתי וסמיך והעדשים רכים ומתפרקים.
רק לקראת הסוף מוסיפים את המלח למרק בהתאם לטעם.
אין להוסיף את המלח בתחילת הבישול רק בסופו כיוון שהוא מעכב את ריכוך הקטניות.
(אפשר להוסיף אבקת מרק עוף במקום המלח.)
למזוג חם יחד עם קרוטונים.
בתיאבון
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת מרק אפונה — מתכון מושלם לארוחה חורפית מחממת!
את כינה בדיוק כמוני אלופה נהנת ליראות מה שאת מכינה יישר כוח