מרק עוף וירקות לקוסקוס
מרק עוף עם וירקות לקוסקוס בנוסח טוניס מתכון עתיק ומקורי.
חומרים
- ¼ כוס שמן
- 6 חתיכות עוף.
- 1 עגבנייה גדולה עסיסית.
- 3 גזר.
- 2 תפוחי אדמה.
- 1 קישוא.
- ½ כרוב חתוך ל 2.
- 2 גבעולי כרפס.
- 1 קולורבי.
- 1 לפת.
- רבע צרור כוסברה.
- 1 שן שום.
- כוס חומוס מבושל למחצה.
- מלח או מרק עוף.
- 1 ל' מים
אופן ההכנה
שופכים שמן בסיר, חותכים עגבנייה ושמים אותה להיטגן בסיר תוך כדי מעיכה וערבוב.
לאחר מכן מסדרים את חלקי העוף על סלסת העגבנייה ומטגנים קלות מכל צד (אפשר להוסיף פפריקה או כורכום במידת הצורך בכדי לשנות את צבעו וטעמו של המרק. העדיפות היא לתת לעגבנייה לעשות את עבודת הגוון והצבע הזהוב )
מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות בגודל אחיד, למעט חצי הכרוב לחלק 2 לאורך.
מוסיפים את החומוס ומעל מניחים את הירקות ומקפיצים כדי שהכול יתערבב .
טוחנים חופן כוסברה יחד עם שום ושמים ממנו כפית או שניים, זה מתבל יופי את המרק. אם נשאר אפשר לאחסן בצנצנת ולהקפיא לשימוש מאוחר יותר למאכל אחר.
מוסיפים תיבול מלח או אבקת מרק עוף לפי הטעם האישי.
מבשלים על אש גבוה בינונית כארבעים דקות עד שעה.
מה עם מים?
שלום,
בערך ליטר מים – עד חצי מהסיר צריך להיות מלא.