מרק פולים ביסרה
מתכון קל ומושלם מרק פולים יבשים ביסרה נוסח טוניס.
חומרים
- ½ ק"ג פולים יבשים.
- 1 כף פפריקה.
- ¼ כפית כורכום.
- 1 כף כמון.
- 6 שיני שום.
- מלח לפי הטעם.
- לימון.
- אריסה ביתיתאריסה חריפה
- שמן.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הפולים היבשים ומשרים אותם במים רותחים כחצי שעה.
לאחר מכן מסננים את הפולים ומעבירים לסיר, מוסיפים מים ומבשלים על אש בינונית עד שהפולים מתרככים למחצה.
לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה, כורכום, כמון ושום כתוש, מלח ושמן ומערבבים
מבשלים כחצי שעה או יותר עד שהמרק נהפך לסמיך והתבשיל נהיה כמו דייסה.
מערבבים מידי פעם כדי שהמרק לא ישרף למטה בתחתית הסיר.
מוסיפים לבשל על אש נמוכה. בערך כארבעים דקות .
טועמים אם יש צורך מוסיפים מלח או אבקת מרק עוף.
מוזגים לצלחת עמוקה אפשר להוסיף כפית אריסה חריפה ולערבב עד שהמרק נהפך לפיקנטי בטעמו וסוחטים לימון ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
אפשר לטבול לתוך התבשיל חתיכות לחם בית ולאכול .
בתיאבון.
מרק חרירה
.
כול הכבוד על המתכונים. ברורים ומפורטים.
יש לך מתכון טוב למקרונה בסאלסה חריפה תוניסאית??