מרק פטריות קטיפתי
מתכון מושלם ופרווה להכנת מרק פטריות טעים במיוחד. עוד מרק קטיפתי טעים ומחמם מסדרת המרקים שתככב החורף הזה.
המרכיבים
- סלסלת פטריות.
- 1 בצל גדול.
- מעט פטרוזיליה. (בערך 4-5 גבעולים
- ½ כפית כורכום.
- מלח או מרק עוף. תלוי בטעם
- 2 כפות קמח.
- ¼כפית פלפל שחור.
- ¼ כוס שמן.
- 5 כוסות מים. גודל כוס 240 מ"ל
מתכון מותאם ל4-5 סועדים.
אופן ההכנה
מקלפים בצל ושוטפים אותו ומקצצים דקדק או לרצועות את הבצל ויוצקים אותו לתוך סיר בגודל מתאים. מאדים מעט מהנוזלים על אש נמוכה ומוסיפים את השמן, מערבבים היטב עד שהבצל מזהיב לצבע מעט חום בהיר.
לאחר מכן לוקחים את הפטריות שוטפים אותן היטב ופורסים אותן דקדק לאורכן על מנת לשמור על צורתן.
לאחר שהבצל מזהיב וקיבל את הגוון הרצוי מוסיפים את הפטריות החתוכות לסיר ומערבבים בעדינות יחד עם הבצל.
מוסיפים את המים הרתוחים, ומגבירים את הלהבה. מביאים לכדי רתיחה. מערבבים היטב היטב ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים: כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור , מעט מלח או 2-3 כפות מרק עוף ללא חומרים משמרים ,מונוסודיום גלאוטמט או מרק בצל.
מנמיכים את הלהבה.
לקראת סוף הבישול, לוקחים חצי כוס מים ומוסיפים 1 כף או 2 של קמח (תלוי במידת הסמיכות שרוצים) מערבבים היטב ומפרקים את כל הגושים ושופכים אל תוך סיר המרק המבעבע תוך כדי ערבוב עד שזה מגיע לסף רתיחה ומכבים את הגז.
טועמים ומתקנים את הטעם במידת הצורך.
בהצלחה.
לצפייה במתכון מרק אפונה לחצו על הקישור