מרק שעועית לבנה ברוטב
מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות פיקנטי. מתכון מושלם בסדרת המרקים
מרכיבים
- 3 כפות רסק.
- 1 בצל גדול.
- רבע כוס שמן.
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה.
- 2 כוסות שעועית (לוביה) מושרית ורתוחה למחצה. גודל כוס 240 מ"ל.
- 2 כפות מרק עוף.
- 1 כפית סוכר.
- ½ כפית פלפל שחור.
- 3 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
תחילה משרים את השעועית (לוביה) ולאחר שהשעועית הושרתה מינימום כ12 שעות ובהתאם להוראות, שוטפים היטב את השעועית ומחליפים מים נקיים ומרתיחים כחצי שעה ושופכים את המים המוקצפים. יש אפשרות להוסיף מעט סודה לשתייה על מנת לקצר את תהליך הבישול. ושוטפים היטב לאחר מכן.
מקצצים את הבצל דקדק ומוסיפים לסיר יחד עם השמן ומטגנים עד אשר הבצל מזהיב.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הרסק עגבניות יחד עם הסוכר ומטגנים היטב ומדללים במעט מים עד שמתגבשת סלסה עסיסית וטעימה.
מערבבים ומוסיפים את הפפריקה המתוקה, מערבבים שוב ומוסיפים מים רתוחים.
לאחר שהמרק רותח מוסיפים את השעועית ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית. כ40-50 דקות. (או עד שהשעועית מתרככת לגמרי.)
לאחר שהשעועית מתרככת , שמים את השום הכתוש, יחד עם המרק עוף או המלח והפלפל שחור גרוס.
מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב שיהיה סמיך מעט.
טועמים ומתקנים את הטעמים במידת הצורך.
מתכון מושלם למרק עדשים