עוגת שוקולד חמהלצפייה במתכון כנסו לאתר שלנו ולחצו על הקישור ?https://vardit.co.il/
Posted by ערוץ התבשילים הטובים on Friday, August 24, 2018
עוגת שוקולד קלה טעימה ונימוחה
בכד להגיע למרקם שרציתי חיפשתי כל מיני מתכונים לעוגת שוקולד היו המון אולם המשכתי לחפש ולנסות
או שיצא יבש או שיצא רטוב או שיצא חנק…
הבנתי שהכמויות המדויקות יתנו את התוצאה הכי טובה.
החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק
להשתמש בכוסות של 240 מ"ל (חשוב מאד)
- 3 ביצים לארג'
- 1.1/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס קקאו
- 1 שקיק אבקת אפיה
- 1 שקיק סוכר וניל
- כפית נס קפה
- 1 כוס מים או חלב
- 2 כוסות קמח
ציפוי
- 1 חפיסת שוקולד מריר
- 3 כפות קקאו
- 20 גר' מחמאה
- 2 כפות מים
תנור בחום של 180 מעלות
זמן: עד חצי שעה כעשרים דקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור.
שמים כפית נס-קפה בתוך כוס המים ומערבבים היטב. שמים את כל החומרים היבשים בקערה או במיקסר, קמח , סוכר, אבקת אפיה סוכר וניל,ו קקאו, מערבבים היטב. לאחר שכל החומרים נטמעו בתוך,וכל המסה הפכה לאבקה וגוון אחיד. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים..שמן , ביצים וכוס הנס-קפה מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ורכה.
לאחר מכן מחלקים את הבלילה לשתי תבניות לא מלא עד הסוף! להשאיר מקום לתפיחה. אחרת זה ידלוף מהתבנית.( מה גם שכמות הבלילה לא מאפשרת עד הסוף אם רוצים 2 עוגות)
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ עשרים דקות עד חצי שעה.
הציפוי לעוגה.
בקערה שמים את השוקול מריר המחמאה, המים, הקקאו והסוכר, מכניסים כשלוש דקות עד כחמש למיקרו-גל. מוציאים ומערבבים היטב, טועמים אם צריך להוסיף סוכר מוסיפים. שמוציאים את העוגות מהתנור מיד שופכים עליהם את השוקולד בנדיבות בעודו חם. אפשר גם לפרוס פרוסות ואז לשפוך את הציפוי. עוגה נימוחה וטעימה להפליא.
אם רוצים להפוך אותה לחלבית אפשר במקום הנס-קפה במים להוסיף חלב ובנוסף הציפוי להוסיף שמנת מתוקה
עוגה מטריפה
לחצו כאן למתכון עוגת סולת בולו.
כתוב 1 כוסות של 240מ"ל .של מה?תשני את את הכתוב
תודה רבה על ההערה, ערכנו בהתאם