ניקיטוש חמין נוסח טוניס
צלחת ניקיטוש חמין מרק נוסח טוניס על מצע של קוסקוס, חמין עדין קליל וטעים מאוד. קל להכנה ומרכיבים פשוטים מאד.
איך מכינים את פתיתי הניקיטוש?
חומרים
- 1 ביצה.
- 1 כפית שמן.
- מעט כורכום.
- קמצוץ מלח.
- 1 כוס קמח או יותר..
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק ייתכן וצריך להוסיף יותר קמח יש לעשות זאת בהדרגה.
לאחר שהבצק מוכן, ואלסטי מוללים בעזרת האצבעות ומכינים מהבצק פתיתים קטנים או גדולים תלוי בהעדפה האישית ומניחים על מסננת ומייבשים ליד מאוורר או מזגן או סתם באויר במטבח..
ראה דוגמה
לאחר כשעה מינימום זה יבש ומוכן להכנה.
החומרים
- 5 חלקי עוף.
- 3 שיני שום.
- 1 עגבנייה גדולה בשלה אדומה ועסיסית.
- 2 גבעולי סלרי.
- 2 תפוחי אדמה קטנים.
- ביצים לפי כמות הסועדים.
- 1 כוס פתיתי ניקיטוש.
- כפית כורכום.
- מלח לפי הטעם או מרק עוף.
- 3 כפות שמן.
אופן ההכנה.
בסיר גדול שופכים שמן חותכים את השום ומטגנים קלות (שלא יישרף)
חותכים את העגבנייה לרצועות ומוסיפים בסיר לטיגון יחד.
מועכים את העגבניה עד שמתקבלת סלסה עדינה.
מניחים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים יחד עם הסלסה.
מוסיפים את רצועות הסלרי ותפוחי האדמה ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את המים קצת יותר מחצי הסיר
לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הביצים, התבלינים, והניקיטוש מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
טועמים במידת הצורך מוסיפים תיבול בהתאם לטעם האישי.
שמים לילה שלם על הפלטה וכך החמין מקבל גוון כהה יותר.
אפשר להכין את התבשיל הזה גם כמרק חמים וטעים ליליות קרירים.
מגישים עם קוסקוס.
בתיאבון
מתכון
בלחיצה על הקישור
קוסקוס