סברינה פרווה
מתכון מושלם של סברינה פרווה. עוגה אישית ספוגה בסירופ סוכר ממולאת בקרם וניל ודובדבן מסוכר בניחוח עלי לואיזה לימונית כקינוח גם לאחר ארוחה.
12 יחידות מושלמות
חומרים
- 2 ביצים L.
- ½ 1 כוסות קמח.
- 1 כפית שמרים.
- 2 כפות שמן.
- ¼ כוס סוכר.
- ½ כוס מים.
- קמצוץ מלח.
- 1 כפית תמצית וניל.
ציפוי
- 1 כוס סוכר.
- 2 כוסות מים.
- 1 כף ברנדי או ליקר.
- 1 כפית גרידת לימון.
- 3 עלי לואיזה.
מילוי
- 1 מיכל קצפת צמחית.
- 1 חב' אינסטנט פודינג וניל.
- 2 כפות סוכר.
קישוט
- דובדבנים מסוכרים.
- עלי לואיזה.
אופן ההכנה
בקערה נפרדת שופכים את המים , הסוכר חצי כוס קמח והשמרים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה וללא גושים.
חשוב להניח בצד למס' דקות עד לתסיסה.
מערבבים את הקמח , הביצים והשמן וכל שאר החומרים בקערה ומוסיפים את התערובת יחד ומערבלים במיקסר 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה חלקה וללא גושים.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה או יותר … מומלץ יותר..
מחממים תנור ל180 מעלות.
לאחר שהבצק תפח מערבבים קלות.
משמנים תבנית שקעים או ב – 12 מנג'טים בגודל בינוני , מסדרים על מגש וממלאים חצי כמות מהבצק על מנת שיישאר מקום לתפיחה.
מתפיחים מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש והגיע לטמפרטורה הרצויה.
אופים בהשגחה בערך כ18 דקות או יותר או פחות תלוי בעצמת התנור.
מכינים את הסירופ סוכר
בסיר קטן שופכים את הסוכר, המים ושאר החומרים מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב משאירים כ 2-3 דקות ומכבים.
לאחר האפייה מוציאים ומצננים מעט ומחלצים אותם מהתבנית.
יוצקים את הסירופ לקערה בעודו חם ומניחים פנימה את הסברינות כשתיים שלוש דקות כדי שיספגו את הסירופ.
לאחר שהסירופ נספג פנימה מוצאים ומניחים על מגש מסודר
מכינים את הקצפת מבעוד מועד.
בקערה מקציפים את הקצפת צמחית, הסוכר והאיסטנט פודינג עד אשר מתקבל קרם יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעוצב בצורת כוכב.
לאחר שהסברינות התקררו חוצים באמצע לא עד הסוף ומזלפים פנימה מהקצפת וסוגרים
מקשטים בדובדבן מסוכר בעלה של לואיזה או נענע אפשר גם גרידת לימון.
בתיאבון
להכנת סברינה חלבית יש להמיר את המוצרים בחלב, חמאה ושמנת מתוקה.
מתכון מושלם ל בראונינז