סלט ארטישוק נוסח טוניס
סלט ארטישוק הוא סלט אותו נהוג להכין בחגים ובשבתות. חשוב מאד להקפיד על ההוראות ההכנה על מנת לקבל את התוצאה הטובה.
החומרים הדרושים
- 4 לימונים גדולים ועסיסיים.
- 5-6 ראשי ארטישוק מקולפים מושרים במים עם מיץ לימון.
- 2-3כפות אריסה פיקנטי (את המתכון המלא כולל הוראות הכנה של אריסה אפשר למצוא כאן.)
- 5-5 שיני שום.
- שמן.
- מלח.
- כפית כרויה.
- כף פפריקה מתוקה.
- רבע כפית כורכום (אפשר, אך לא חייב.)
- מים.
הוראות ההכנה
בוחרים בקפידה את הלימונים, אם לא ידוע לכם שהקליפה מרה מומלץ לקלף אותם ולא להשאיר את הקליפה הלבנה. היא מרה מאד.
מקלפים וסוחטים היטב ופורסים לפרוסות עבות.
את המיץ סוחטים לתוך קערה גדולה ובפנים שמים את הארטישוק המקולף. חשוב מאוד להקפיד על הפעולה הזאת על מנת שהארטישוק לא יהיה כהה.
לאחר מכן שוטפים את הארטישוק המקולף וחותכים לקוביות גדולות ומניחים בסיר . על הקוביות מניחים את פרוסות הלימון הסחוט וללא הקליפה הלבנה.
מוסיפים לסיר את האריסה, השום, ואת התבלינים מערבבים היטב מוסיפים מים בהתאם. להרתיח את הכול על אש בינונית עד לצמצום הרוטב. לטעום ואם חסר מלח או תיבול להוסיף בהתאם.
אם רוצים שהסלט יהיה כתום ולא אדום מוסיפים את הכורכום על מנת להגיע לגוון יפהפה.
בהצלחה
מאד אוהב אוכל תוניס
אפשר עם תחתיות ארטישוק קפואות?