סלט בורגול עשיר
סלט בורגול עשיר וצבעני תוספת מושלמת רעננה ובריאה לארוחה.
החומרים
- שקית בורגול ½ ק"ג.
- חופן חמוציות.
- עגבנייה גדולה רכה.
- צרור כוסברה.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- גבעול כרפס + עלים.
- 2 גבעולי בצל ירוק או בצל סגול.
- חופן אגוזי מלך קלויים קלות.
- 1 לימון
- מלח בהתאם לטעם
- 2 כפות שמן.
אופן ההכנה
תחילה שוטפים את הבורגול היטב ומשרים במים נקיים כשהמים מכסים את רוב הקערה זמן השרייה כ-40 דקות.
בקערה נפרדת קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה , הכרפס והבצל ירוק.
חותכים את העגבנייה וסוחטים לתוכה את הנוזלים וחתוכים קוביות דקות ומוסיפים לתוך הירקות הקצוצים.
לאחר ההשריה של הבורגול שופכים את שארית המים שוטפים ומסננים היטב.
שוטפים היטב את החמוציות ומוסיפים ומערבבים הכול יחד עם הבורגול.
מתבלים בשמן מלח ומיץ מלימון טרי ומערבבים הכול יחד .
טועמים ומשפרים את הטעם על ידי תיבול נוסף במידת הצורך.
לבסוף מקשטים באגוזי מלך.
בתיאבון
פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים