סלט גזר מבושל
סלט גזר פיקנטי עסיס טעים וקל מאוד להכנה. מוגש כסלט תוספת לערבי שבת וחג.
החומרים
- 6-7 גזרים יפים.
- 3 שיני שום.
- 2 כפות אריסה פיקנטית.
- חצי לימון סחוט.
- רבע כוס שמן.
- חצי כפית כמון.
- מלח בהתאם לטעם.
- כף פפריקה.
- כף לימון כבוש. או יותר…
- פטרוזיליה קצוצה דקדק. לקישוט.
אופן ההכנה
מקלפים את הגזרים ושוטפים אותם היטב.
מבשלים עד לריכוך כ20 דקות בערך
לאחר שהגזרים מתקררים מסננים אותם עד שהנוזלים ניגרים מהם. חותכים אותן לרצועות בעובי הרצוי.
בקערה נפרדת שמים שתי כפות אריסה, שום כתוש וסוחטים חצי לימון , מוסיפים את השמן, המלח, הפפריקה, הלימון כבוש והכמון ומערבבים היטב היטב עד להיווצרות רוטב טעים וסמיך.
מוסיפים את רצועות הגזר אל תוך הרוטב ומערבבים היטב עד אשר הכול נטמע זה בזה.
טועמים אם יש צורך להוסיף תבלין או מלח.
מקשטים עם פטרוזיליה ומגישים.
בתיאבון.