סלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים מזרחי עם עגבניות, פלפלים וחצילים מטוגנים ומעוכים.
מתכון לסלטה משויה – סלט ירקות צלויים מהמטבח הטוניסאי.
החומרים
- 6 עגבניות עסיסיות ואדומות.
- 1 גמבה.
- 1 בצל.
- 5 שיני שום.
- 1 חציל גדול.
- 1 פלפל חריף.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- שמן.
- פפריקה חריפה או מתוקה.
- כף של פלפל שטה חריף.
- מלח.
אופן ההכנה
לפני תהליך הכנת הסלט תחילה שוטפים היטב היטב את החציל פורסים ושוב שוטפים ואז ממליחים אותו בנדיבות ושמים אותו בקערה וכל הזמן מערבבים ומקפיצים בכדי שהמלח יטמע פנימה.
לאחר מכן לוקחים את העגבניות ומקלפים אותם ומוציאים מהם את הלב והזרעים , חותכים אותם לקוביות בינוניות ושמים בסיר על אש נמוכה עם כף סוכר ומניחים לזה להתבשל עד אשר הנוזלים יתאדו.
לאחר מכן מערבבים היטב היטב ומוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד אשר הסוכר העגבניות והשמן נטמעים זה בזה ונהפכים לסלסה.
חוזרים לסלסה ומוסיפים לה את הרסק עגבניות אם רוצים יותר מוסיפים אך צריך לקחת בחשבון שזה עשוי להיות חמצמץ לכן אולי כדאי להוסיף סוכר על מנת לנטרל את החמיצות.
מוסיפים את הפפריקה ומערבבים הכול יחד ונותנים לזה להתבשל על אש נמוכה.
חותכים את הגמבה לרצועות קטנות ודקות, וגם את הפלפל חריף, קוצצים דקדק את הבצל ואז את הכול יחד שמים בקערה נפרדת.
בזמן שהסלסה מתבשלת שוטפים היטב את החצילים מהמלח ומסננים מכל הנוזלים, ולאחר מכן מנגבים אותם בנייר סופג או מגבת ומטגנים על אש בינונית בשמן עמוק, לאחר שהם מטגנים, מניחים על נייר סופג ושמים בצד.
חוזרים אל הסלסה מערבבים ואם צריך להוסיף נוזלים מוסיפים מים בהתאם לצורך, כותשים שום אל תוך הסלסה ושופכים לתוכה את הגמבה הפלפל חריף והבצל ומערבבים היטב היטב.
מערבבים הכול יחד ונותנים לסיר את זמן הבישול הנחוץ לו.
לאחר כחצי שעה שהרוטב התגבש ונהפך לעסיסי טועמים אותו ומוסיפים את החומץ בערך שתי כפות ומערבבים היטב ומוסיפים את הפפריקה, הכף פלפל שטה והחצילים. טועמים ומערבבים היטב עד אשר הם נמעכים אל תוך הסלסה.
אם יש צורך מוסיפים מלח מיכיוון שהחצילים הומלחו בנדיבות לפני תהליך הטיגון ולפעמים נותרת בהם המליחות לכן רק אחרי הוספת החציל בודקים אם צריך להוסיף מלח.
אפשר להוסיף קימל.
אפשר לקשט עם פטרוזיליה דקדק.
עוד סלט חצילים מהסגנון
מתכון מושלם