סלט לפת
סלט לפת בקימל נוסח טוניס
לכבוד בוא החורף קבלו מתכון מושלם לסלט רענן של לפת וגזר בתיבול מושלם של קימל ולימון.
קצת על הלפת.
הלפת היא ירק שורש הגדלה בעיקר בחורף ממשפחת הצנון אך טעמה עדין יותר ופחות חריף, ללפת סגולות רפואיות רבות.
היא עשירה בויטמינים וסידן.
למידע על הלפת
החומרים
- 3 לפת.
- 2 גזר.
- 2 לימונים.
- 1 גמבה (לא חייב)
- כף אריסה חריפה.
- כפית קימל.
- 2 שיני שום.
- 2 כפות שמן.
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הלפת והגזר וחותכים לרצועות ממליחים מעט ושמים בתוך מסננת.
שוטפים היטב את הלימון וסוחטים אותו וחותכים את הלימון השני לחצאי פלחים
בקערה נפרדת שמים את האריסה את המיץ לימון, מלח, שמן, וקימל יחד עם חצאי הפרוסות לימון.
כותשים שום ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך
שוטפים היטב את רצועות הלפת ומסירים מהן את שארית המלח ומסננים היטב.
מערבבים הכול יחד וטועמים במידת הצורך מוסיפים תיבול בהתאם.
אפשר להוסיף רצועות של גמבה או פלפל חריף.