סעודת יתרו ומקור המנהג
סעודת יתרו היא סעודה חגיגית, מנהג מסורתי של יהודי טוניסיה, שנערכת ביום חמישי בשבת לפני פרשת השבוע יתרו.
הסברה היא שהייתה מגפה שפגעה בהמון אנשים ובעיקר בנים והמגפה פסקה בשבוע שבו קראו את סעודת יתרו.
בסעודה זו נהוג לשמוח ולזמר פיוטים.
הסעודה מוגשת בכלים קטנים והמנה העיקרית בסעודה היא יונה לזכר המרק עם העוף שהכינו לבנים החולים והם נרפאו.
עוד מכינים פולים, פשטידה, סלטים. מרק שורבה, פקיילה עם עסבנה. לחמניות בית.
פירות יבשים מיני עוגיות דבש מסורתיות יו-יו דבלה ומקרוד.
איך חוגגים? מה אוכלים בסעודת יתרו?
סעודת יתרו 'חג הבנים' חל ביום חמישי לפני השבת של הפרשת שבוע יתרו. בערב חמישי עורכים שולחן חגיגי מלא בכל טוב ממאכלי העדה, פולים עם כמון, פשטידה, מרק עוף צח עם שורבה. יש המכינים יונים ממולאות , פקיילה עם עסבנה לחמניות בית ומגוון סלטי העדה. בריק ממולא בתפוחי אדמה, ובסוף מקנחים בפירות יבשים ומיני דברי מתיקה.
הגיע הזמן להאדיר את העדה התוניסאית עם כל המאכלים המיוחדים והמנהגים שאיך שהוא עדות אחרות מצפון אפריקה השתלטו עליהם וקבעו שזה שלהם אז יאללה לאאגן ערבים מיחדים לעדה כמו סעודת יתרו ערב של הבסיסה וכדומה
מוכר וחביב. במיוחד טעים.