ספינג'
ספינג' רך וספוגי טעים וקל להכנה.
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת סופגניות.
החומרים:
- ½ ק"ג קמח.
- 1 כף גדושה שמרים.
- 1 שקיק סוכר וניל.
- ¼ כוס סוכר.
- ¼ כפית מלח.
- כוס וחצי מים (400 מ"ל.)
ציפוי:
- סירופ סוכר.
- כוס סוכר.
- ½כוס מים.
- סחיטת לימון.
- חתיכת קליפת לימון.
מעט סוכר לזרייה.
2 כוסות שמן לטיגון.
אופן ההכנה:
סרטון המציג את אופן ההכנה בערוץ היוטיוב שלי "ערוץ התבשילים הטובים."
בקערה גדולה שמים את הקמח המנופה, השמרים, סוכר , סוכר וניל, מלח ומים ומערבבים היטב היטב עד לקבלת בצק מגובש אחיד ודביק מאוד.
לאחר מכן מכסים במגבת מטבח או בניילון נצמד ושמים להתפחה כשעתיים בערך במקום חמים.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו עוברים לשלב הטיגון.
במחבט קטן שופכים שמן עמוק ומחממים על אש גבוה עד לבינונית.
לאחר מכן שמים מעט מים בקערה או צנצנת ומתחילים בתהליך הטיגון בגלל שהבצק דביק חייב לעשות פעולה זו ..
מרטיבים מעט את הידיים מהצנצנת ולוקחים מהבצק תוך כדי הקפדה ששומרים על התפיחה שלו.
את הבצק מעבדים בעדינות בעזרת האצבעות כשהאצבעות מעט רטובות הבצק אינו נדבק לידיים. אולם צריך להיזהר מאד שלא להרטיב את השמן בטיפות מים שזה עלול לקפוץ ולהעיף שמן רותח.
את הבצק מעבדים בעדינות בעזרת האצבעות ועושים חור פנימה ואז שמים בתוך השמן שהוא חם מאד אך לא רותח.
בתהליך הטיגון רואים כיצד הספינג' מכפיל את נפחו. הופכים את הספינג' ומטגנים משני הצדדים עד אשר הצבע מזהיב.
לאחר מכן אוספים בעזרת כף או מזלג בתוך העיגול הפנימי את הספינג' ומניחים על נייר סופג.
בעוד הספינג' חם טובלים אותו בסירופ דבש שהוכן מראש או שמפזרים עליו סוכר.
הוראות הכנה לסירופ סוכר
מרתיחים 1 כוס סוכר יחד עם חצי כוס מים, סחיטת לימון, וחתיכת קליפת לימון, כ25 דקות בערך על אש בינונית עד גבוהה תוך כדי ערבוב.
טיפ אם לא יודעים בערך מתי הסירופ מוכן. כאשר מתחיל לבעבע והיראות כמו קצף ובעזרת הכפית נוגעים בקצה הכפית, אם האצבעות נדבקות בעדינות זו לזו זאת אומרת שהסירופ מוכן.
טעים מאד וקל להכנה משתלב עם תה חם
מתאים בחנוכה או בכל אירוע משפחתי אחר.
בהצלחה.
בתיאבון.
עוד מתכונים לעוגיות מתאימות לחנוכה
שבקייה – רצועות בצק מטוגנות בשמן עמוק ומצופות בסירופ סוכר.
יויו – עוגיות מטוגנות מבצק אוורירי.
מקרוד – עוגיות סולת ותמרים מטוגנות.