עוגיות טחינה
עוגיות טחינה פריכות ונימוחות וקלות להכנה.
החומרים
(כוס מדידה 240 מ"ל)
- 1 כוס טחינה גולמית.
- 2 כוסות קמח מנופה.
- ¼ כוס שמן קוקוס.
- 1 כפית תמצית וניל.
- ½כוס אבקת סוכר.
- קמצוץ מלח.
- 1 אבקת אפייה.
אופן ההכנה
(במידה ואין אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן קנולה. השמן קוקוס נותן לעוגייה ניחוח ונימוחות אחרת.)
בקערה שמים תחילה את כל החומרים היבשים ובהדרגה מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שהבצק נהפך לפירורי.
לאחר מכן מגבשים אותו תוך כדי התייצבות בצק אחיד.
אפשר לקבל בצק אוורירי ולהתחיל הפוך. לשפוך את הטחינה בקערה ולהוסיף בהדרגה את שאר החומרים תוך כדי ערבוב. לאחר שהבצק מתגבש לעבוד איתו בצורה חלקה יותר.
מחממים תנור על 180 צלזיוס.
מגלגלים עיגולים בגודל בינוני ואחיד לכולם ומניחים אותן על מגש עם נייר אפיה ומכניסים לאפייה של כחמש דקות תוך כדי השגחה.
מוציאים מהתנור ונותנים להן את הזמן להתקרר ולהתייצב .
לאחר שהן מתקררות הן מתקשות ומתייצבות.
בתיאבון.
לצפייה במתכון לעוגיות תמרים