עוגיות יו יו
מתכון להכנת עוגיות יו יו – עוגיות עשויות מבצק מטוגן בנוסח טוניסאי מסורתי ומזוגגות בסירופ דבש.
העוגיות מוגשות בדרך כלל בחגים חינות שמחות, בחנוכה ופורים, מתאימות גם לאירועים ובאופן כללי כנשנוש בכל עת.
חומרים
- 4 כוסות קמח (אם יש צורך, להוסיף עוד חצי כוס.)
- 3 עד 4 ביצים, תלוי בגודלן.
- כפית תמצית וניל או סוכר וניל.
- שקית אבקת אפייה.
- ¾ כוס סוכר.
- ⅓ כוס שמן.
- ⅓ כוס מיץ תפוזים.
אופן ההכנה
מנפים ארבע כוסות קמח בקערה גדולה, מוסיפים שלוש או ארבע ביצים, כפית של תמצית וניל או שקית של סוכר וניל, שקית של אבקת אפייה, שלושת רבעי כוס סוכר, שליש כוס שמן ושליש כוס מיץ תפוזים. הסוד במתכון הזה הוא מיץ התפוזים שנותן לבצק טעם בניחוח הדרים מרענן.
את תערובת החומרים מערבבים יחדיו בהדרגה (אפשר במערבל אם יש, או ביד) עד לקבלה של בצק אחיד ורך למגע. אם הבצק יוצא דביק מדי, אפשר לתקן אותו על ידי הוספה של עוד קמח בהדרגה בהתאם לצורך ועד לקבלת המרקם הרצוי.
מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח מספר דקות (המנוחה לבצק נותנת לו אווריריות ומעט התפחה כך שבפנים היו יו יוצא עשוי נכון ולא בצקי.)
מכינים מהבצק כדורים או חישוקים ומניחים על מגבת נקייה.
את עוגיות היו יו מטגנים בשמן עמוק על אש בינונית עד שהן משחימות.
לאחר מכן טובלים את העוגיות בסירופ דבש ומגישים.
יש הנוהגים לטבול לאחר מכן גם בקוקוס אך אצלי בבית לא אוהבים את זה אז אני לא נוהגת לעשות זאת.
צפו במתכון בעמוד הפייסבוק שלי – "ערוץ התבשילים הטובים"!
הכנת סירופ סוכר
שופכים כוס סוכר וחצי כוס מים לקלחת או סיר קטן. סוחטים מעט לימון ומוסיפים פרוסה קטנה של הלימון. לאחר מכן מרתיחים על אש בינונית עד גבוהה במשך כרבע שעה עד 20 דקות. חשוב לוודא שהסירופ אינו סמיך מדי. אם הוא סמיך, מוסיפים מים.
עוד עוגיות טוניסאיות
שבקייה – רצועות בצק מטוגנות בשמן עמוק ומצופות בסירופ סוכר.
מקרוד – עוגיות סולת ותמרים מטוגנות.
דבלה – שושנות בצק מטוגנות בסגנון טוניסאי.
חג שמח ומועדים לשמחה
נראה מהמם אנסה בשבוע הבא