עוגיות פריכות ממולאות בריבה
עוגיות פריכות ממולאות בריבה, מתכון מושלם לעוגיות, אפשר למלא בכל מה שמתחשק ריבה, ממרח תמרים, או כל שוקולד.
(גודל כוס 220 מ"ל)
חומרים
- 1 מחמאה.
- 2 חלמונים.
- ½ כוס אבקת סוכר.
- 1 כפית סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- ½ 2 כוסות קמח מנופה.
- 1 כף קורנפלור.
מילוי
- ריבה או כל ממרח אחר שמתחשק.
ציפוי
- אבקת סוכר.
קורנפלור לרידוד.
אופן ההכנה
המחמאה צריכה להיות קרה.
הביצים הוצאו מהמקרר מראש.
בקערה שמים את המחמאה ומוסיפים את האבקת סוכר, תמצית וניל, קורנפלור, והמלח ומועכים ויוצרים תערובת.
מוסיפים את הביצים וחלק מהקמח ומערבבים מוסיפים את שארית הקמח עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים למגע (ייתכן ולא יהיה צורך בכל הקמח.)
מגבשים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר מעל שעתיים.
עדיף לסדר את הבצק בצורה הזו, כמו בתמונה, כך שתהליך הרידוד יהיה קל יותר .
לאחר התייצבות של שעתיים או יותר, מוציאים מהמקרר את הבצק ונותנים לבצק לנוח רגע.
הבצק יוצא מהמקרר קשה מאוד, רידוד בעזרת מערוך ירכך במעט את הבצק.
על משטח נקי ומקומח קלות בקורנפלור פותחים את הבצק לעובי של בערך ¼ סנטימטר או ל ½ סנטימטר.
יוצרים צורות , חצי מהצורות שלמות, והחצי השני קורצים עיגול באמצע, לשם כך יש את הקורצן המתאים בכל מיני צורות.
מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות .
מסדרים יפה על מגש בנייר אפייה.
מכניסים לאפייה של בערך כ 12 דקות או פחות או יותר בהשגחה תלוי בעוצמת התנור,
העוגיות צריכות להיות בצבע זהוב בהיר, יש להוציא מהתנור.
לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי, מורחים על כל עוגייה מהריבה ומכסים בעזרת העוגייה עם החור באמצע ומדביקים.
מסדרים על משטח בשכבה אחת ולא לערום לגובה.
ומפזרים אבקת סוכר.
בתיאבון.
הערות
אם לא יוצא להשתמש בבצק או בכולו, אפשר לעטוף ולהקפיא.
יש להוסיף את הביצים בהדרגה כדי שהבצק לא יתפרק.
אם רוצים ללא ביצים אפשר להוסיף -2 כפות מיץ תפוז.
רצוי עם אבקת סוכר, כך שהבצק יוצא עדין ורך.
אם אין קורנפלור אפשר במעט קמח.