עוגת ביסקוויטים
עוגת ביסקוויטים שוקולד ואגוזים
עוגת ביסקוויטים שוקולד גנאש קרה ללא אפיה, פרווה. מעוטרת באגוזי מלך ואבקת קקאו טעימה ונימוחה מתאימה לקינוח לאחר ארוחה בשרית.
תבנית בגודל 22
החומרים
חצי קג' ביסקוויטים פתיבר שוקולד
½ 1 כוס נס קפה (כפית וחצי נס קפה מים רתוחים מקוררים)
חומרים גנאש
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות דבש
- 2 כפות מים
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 2 מיכלים שמנת מתוקה ריצ' פרווה.
עיטור
10 יח' אגוזים קלויים למחצה.
קקאו או אבקת סוכר.
אופן ההכנה.
תחילה טוחנים את הביסקוויטים דקדק ושופכים אותם בקערה, ומוסיפים פנימה את הכוס נס קפה שהוכן מראש.
מערבבים היטב ומהדקים על המגש ומכניסים למקרר כחצי שעה עד להתייצבות.
הגנאש.
מערבבים היטב בקערה קטנה את הקקאו והמים עד לקבלת תערובת סמיכה מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב היטב.
ממיסים במיקרו-גל את השוקולד מריר ומוסיפים לקערת התערובת ומערבבים היטב.
מחממים במיקרו-גל את השמנת כדקה או יותר, אך לא להביא למצב של רתיחה, ומערבבים הכול יחד עד לקבלת גנאש חלק טעים ויפה.
מוציאים מהמקרר את העוגה ושופכים בנדיבות לעוגה את הגנאש כשהוא חם ומפזרים היטב כשזה מעט מתקרר מכסים בנייר אלומניום ושוב מכניסים למקרר להתייצבות.
לאחר שהעוגה התייצבה מסדרים מעל את האגוזים ומפזרים אבקת קקאו או אבקת סוכר.
מגישים קר.
לצפייה במתכון