עוגת ביסקוויטים קרם ושוקולד
עוגת ביסקוויטים קרם ושוקולד, עוגה קרה בהכנה ללא צורך באפייה טעימה קלילה ונטרפת במהירות.
מגש בגודל 21 ס"מ
המרכיבים
- 400 גרם ביסקוויטים פתי-בר שוקולד
- 250 גרם ביסקוויטים וניל או כרמל.
- ½1 כוס נס קפה 2 כפות נס קפה 1 כפית סוכר, חצי כוס מים רתוח, חצי כוס חלב.
גנאש שוקולד
- 2 חבילות שוקולד מריר.
- 1 שוקולד חלב או לבן.
- 1 מיכל שמנת מתוקה.
קרם וניל
- 1 שמנת מתוקה.
- 1 אינסטנט פודינג.
- 2 סוכר וניל.
- ½ כוס חלב.
קישוט
פרחי סוכר בהכנה עצמית. או דובדבני קפואים או מסוכרים. אבקת קקאו, או אבקת סוכר. פירות יער, סלסולי חלבה.
אופן ההכנה
תחילה מכינים כוס וחצי נס קפה 2 כפות נס קפה 1 כפית סוכר חצי מים רתוח וחצי חלב קר. שמים בצד כדי שיתקרר.
טיפ: אם רוצים את העוגה כקינוח פרווה ממירים את כל החלב במים ואת השמנת בקצפת צמחית.
במעבד מזון גורסים גס את הביסקוויטים שוקולד. ומערבבים היטב יחד עם הכוס וחצי נס קפה (בהדרגה שלא יהיה בצקי מידי שיהיה מרקם פירורי.) משטחים ומהדקים היטב על מגש בגודל מתאים. מכניסים למקרר כמה דקות בכדי שיתייצב.
לאחר מכן טוחנים את שאר הביסקוויטים ומשאירים בצד לאחר כך.
בקערה גדולה מקציפים את השמנת מתוקה, יחד עם הסוכר וניל והחצי כוס חלב, תוך כי הקצפה מוסיפים בהדרגה את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף כמה דקות עד שמתקבל מרקם חלק יציב ומבריק.
לאחר מכן מוציאים את המגש ביסקוויטים מהמקרר ומורחים את הקצפת בשכבה יפה ונדיבה, ועל הקצפת שופכים את כל הביסקוויטים הנותרים בנדיבות לשכבה נדיבה ויפה, ומכניסים למקרר.
גנאש השוקולד
בקערה קטנה שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות בערך.
לאחר מכן מוסיפים לשוקולד את השמנת ומכניסים שוב למיקרוגל לסבב נוסף של שתי דקות לערך על סף רתיחה. (שלא ירתח).
לאחר מכן מערבבים היטב עד לקבלת מסת שוקולד ללא גושים מבריקה ואחידה.
מוציאים מהמקרר את העוגה ושופכים עליה את כל מסת השוקולד בנדיבות ומכניסים שוב למקרר להתייצבות של כמה שעות ויותר.
לאחר שהעוגה התייצבה אפשר לקשט בכל מיני רעיונות, מיני פרחים מסוכרים, או דובדבנים קפואים או מסוכרים, סלסולי חלבה , פירות יער, אבקת סוכר, או קקאו.
בהצלחה.
לצפייה במתכון של עוגיית שוקולד ואגוזי לוז