עוגת היער השחור
עוגת היער השחור עוגת שוקולד טעימה להפליא בטעם מתוק וחמצמץ יחד מתכון פשוט ביותר לתוצאה מושלמת.
גודל כוס 220 מ"ל
גודל תבנית עגולה 22 ס"מ
חלבית בגרסת פרווה אפשר להחליף את השמנת בקצפת צימחית.
חומרים
- 4 ביצים.
- 1.כוס סוכר
- 1 סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- 1/2 כוס קקאו.
- 1 כפית סודה לשתייהאו שקית אבקת אפייה.
- 3 כפות שמן.
- 1/2 כוס מים. אוחלב
- 1 כוס קמח.
- 1 כף ליקר (או ברנדי).
מילוי
- 1 צנצנת דובדבנים משומרים, או ריבת דובדבנים..
- 1/2 כוס סוכר.
מלית
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 250 מ"ל.
- 3 כפות סוכר.
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל.
- 1 חבילת שוקולד מריר.
- 1 חבילה דובדבנים מסוכרים.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל170 מעלות.
בקערת המיקסר מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון, ובהדרגה מוסיפים את הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים יחד עם שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
מאחדים את שניהם ביחד בערבוב של קיפול עד שהכול מתאחד ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר .
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית (גודל תבנית 22 ס"מ) ומכניסים לתנור שחומם מראש לזמן אפייה של 40 דקות.
לאחר האפייה מצננים ומחלצים את העוגה מהנייר.
הכנת הסירופ
3/4 כוס נוזל מצנצנת דובדבנים. עם 1/2 כוס סוכר 1 כף ליקר דובדבנים או ברנדי.
מבשלים הכול יחד כ7 דקות בערך עד לקבלת סירופ דליל.
מצננים.
הכנת המלית והציפוי
מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר ועם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מגרדים חצי חבילה שוקולד מריר
הרכבת העוגה
לאחר שהעוגה התקררה פורסים את העוגה לרוחבה ל 3 חלקים שווים.
מניחים את השכבה הראשונה על כלי הגשה ומברישים מהסירופ סוכר.
מורחים שכבת קצפת באופן אחיד על השכבת עוגה ומפזרים מעט דובדבנים בערך כ חצי כוס.
מכסים בשכבה השנייה וחוזרים על פעולת הרטבת השכבה בסירופ, מריחת הקצפת , וזריית הדובדבנים ,וכך השכבה השלישית והאחרונה.
מצפים את סביב העוגה ומעל בקצפת ומזלפים מסביב ומקשטים בדובדבנים מסוכרים.
זורים בצדדים שביבי שוקולד מריר .
ממיסים חצי חבילה מהשוקולד מריר מעבירים לשקית זילוף חותכים את השפיץ ומקשטים בקווים אלכסוניים שתי וערב.
בתיאבון.