עוגת טורט בניחוח לימון
עוגת טורט ספוגית בטעם וניחוח לימון אוורירית טעימה וקלה להכנה
עוגת טורט בניחוח לימון
החומרים
- 3 ביצים מופרדות.
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס שמן.
- 1 אבקת אפייה.
- 1 סוכר וניל.
- גרידת לימון.
- ½ כוס לימונדה.
- 3 טיפות מי זהר.
- 2 כוסות קמח מנופה.
- אבקת סוכר לזרייה.
אופן ההכנה
גודל כוס 220 מ"ל
תחילה מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
בקערה 1 מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר, עד לקבלת קצף חלק ועמיד.
בקערה 2 עם החלמונים, יוצקים לתוכה את השמן , לימונדה, האבקת אפיה , סוכר וניל, גרידת לימון, ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הקמח מערבבים ומאחדים עד לקבלת תערובת אחידה ומוצקה מעט.
בעזרת כף מוסיפים את הקצף לתוך התערובת ומוסיפים את מי זהר ומערבבים ומאחדים יחד בעדינות בתנועות עטיפה עד אשר מתקבלת בלילה עמידה ואחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבניות מעט יותר מחצי כמות ומכניסים לתנור לכ 35 – 40 דקות תלוי בעצמת התנור. עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא חלק.
לאחר שהעוגה נאפתה מכבים את התנור ופותחים מעט לדקה שניים ולאח מכן מוציאים מקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר.
בתיאבון.
מתכון מושלם לעוגת סולת