עוגת סולת בולו
עוגת סולת בולו בנוסח טוניס מסורתית
בולו היא עוגת סולת מסורתית בנוסח טוניס, בדרך כלל מגישים אותה בחגים שבתות, באירועים ושמחות, כמו שבת חתן, עלייה לתורה ובנוסף נהוג לאכול אותה בצאת הצום ביום הכיפורים.
הידעתם? קיים בלבול קל בנוגע לשם של העוגה. אצלנו קוראים לה בולו אך יש משפחות שאצלן בולו זה שם של מאכל אחר. זה לא אומר שמישהו טועה, פשוט בכל עיר בטוניס נהוגים מנהגים שונים ולכן גם המתכונים משתנים ממשפחה למשפחה.
בשם אחר העוגה הזאת נקראת אריסת אלוז (תערובת השקד)
לצפייה בסרטון הדרכה כאן באתר
מרכיבים
- 6 ביצים.
- כוס מיץ תפוזים טרי.
- כוס שמן.
- כוס סוכר.
- 2 כוסות סולת.
- כוס קמח.
- 2 שקיות אבקת אפייה.
- 2 שקיות סוכר וניל.
- כף וחצי של זרעי שומר.
- כמה טיפות של תמצית וניל.
- 1 וחצי כוסות של שקדים ואגוזים.
- חופן צימוקים.
- שומשום.
לעדכונים חמים הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
אופן הכנה
בקערה גדולה שוברים שש ביצים טריות, מוסיפים כוס של מיץ תפוזים טרי, כוס שמן, כוס סוכר ומערבבים היטב, רצוי באמצעות מיקסר.
לאחר מכן מסננים כוס סולת ומוסיפים לבלילה. מנפים כוס קמח ומוסיפים. אז מוסיפים 2 שקיות של אבקת אפייה ושתי שקיות של סוכר וניל. שופכים כף וחצי זרעי שומר, מספר טיפות של סוכר וניל ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה. לאחר מכן מוסיפים עוד כוס של סולת ומערבבים פעם נוספת.
גורסים באופן גס כוס וחצי של שקדים ואגוזים, מוסיפים לתערובת ומערבבים שוב. לאחר מכן שופכים חופן של צימוקים אל התערובת ומערבבים הכל בעדינות באמצעות כף.
את הבלילה שופכים אל תוך תבנית ולאחר מכן מפזרים שומשום בנדיבות מעל.
מכניסים את התבנית לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס למשך כארבעים עד ארבעים וחמש דקות.
לאחר האפייה מבצעים חיתוך של העוגה לפרוסות ואז יוצקים בנדיבות סירופ סוכר מעליה.
הכנה של סירופ סוכר
שופכים כוס סוכר וחצי כוס מים לקלחת או סיר קטן. סוחטים מעט לימון ומוסיפים פרוסה קטנה של הלימון. לאחר מכן מרתיחים על אש בינונית עד גבוהה במשך כרבע שעה עד 20 דקות. חשוב לוודא שהסירופ אינו סמיך מדי. אם הוא סמיך מדי אפשר לתקן זאת על-ידי הוספה של מים עד לקבלת רמה נכונה של סמיכות.
מתכון מושלם למקרוד
רוצים לצפות בעוד מתכונים לעוגות? לחצו כאן!
האוכל מצויין ומזכיר נשכחות