עוגת סולת מסורתית
עוגת סולת מסורתית טבולה בסירופ סוכר, בניחוח מי ורדים נוסח טוניס/
עוגת סולת מסורתית בנוסח טוניס עוגה חגיגית שנהוג אכול אותה בחגים , שבתות, חתונות, עלייה לתורה ובשמחות וגם בצאת צום יום הכיפורים לצד רוזטה קרירה ומתוקה.
(גודל כוס 220 מ"ל)
3 תבניות בגודל אינגליש קייק
חומרים
- 6 ביצים.
- כוס מיץ תפוזים טרי.
- כוס שמן.
- כוס סוכר.
- 2 כוסות סולת.
- כוס קמח.
- 2 שקיות אבקת אפייה.
- 2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל
- כף של זרעי שומר גרוס.(לא חייב)
- קמצוץ מלח.
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס מים.
- קליפת לימון.
- 4 טיפות מי ורדים או מי זהר.
לעדכונים חמים הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
אופן הכנה
בקערה גדולה שוברים את הביצים ומקציפים יחד עם קמצוץ מלח והסוכר.
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים
מסננים 2 כוסות סולת ומוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים כוס של מיץ תפוזים טרי או אפשר מבקבוק. כוס שמן ומערבבים.
מוסיפים כוס קמח ו 2 שקיות של אבקת אפייה ושתי שקיות של סוכר וניל. ואת זרעי השומר ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים וחלקה..
אני ממליצה להוסיף בהדרגה, לפעמים הקמח או הסולת סופחים נוזלים ועל מנת שהבלילה תצא במרקם הנכון רצוי לעשות זאת בהדרגה.
לאחר שהבלילה התערבבה כראוי יוצקים אל תוך 3 תבניות אינגליש קייק
מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
מכניסים את התבניות לאמצע התנור על גבי רשת צלייה למשך כארבעים דקות.
לאחר האפייה מבצעים חיתוך של העוגה לפרוסות ואז יוצקים בנדיבות סירופ סוכר מעליה.
הכנה של סירופ סוכר
שופכים כוס סוכר וחצי כוס מים לקלחת או סיר קטן. סוחטים מעט לימון ומוסיפים פרוסה קטנה של הלימון. לאחר מכן מוסיפים את מי ורדים ומרתיחים על אש בינונית עד גבוהה במשך כ 10 דקות. חשוב לוודא שהסירופ אינו סמיך מדי. אם הוא סמיך מדי אפשר לתקן זאת על-ידי הוספה של מים עד לקבלת רמה נכונה של סמיכות.
בתיאבון.
עוד מתכון מושלם לבולו ברוז'