עוגת פרג אגוזים ושקדים בניחוח לימוני
עוגת פרג אוורירית פרווה בניחוח לימוני עדין מצופה בשוקולד מריר ומלאה בכל טוב.
החומרים
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי כוס בגודל 240 מ"ל
- 1 כוס סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס פרג כ- 100 גרם
- גרידת לימון (בערך כפית)
- ½ כוס אגוזים גרוסים
- ½ כוס שקדים גרוסים
- 1½ כוסות קמח
לציפוי
- 1 חפיסה שוקולד מריר
- 2 כפות סוכר
- 30 גר מרגרינה או מחמאה
- 2 כפות קקאו.
- מעט שקדים ואגוזים גרוסים לזרייה
אופן ההכנה
תחילה מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
בשתי קערות נפרדות מפרידים את החלבונים מקציפים יחד עם כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף עמיד ואוורירי.
טורפים את החלמונים עד אשר הם מתפרקים מעט ואז מוסיפים בהדרגה את המיץ תפוזים, השמן , גרידת הלימון, הסוכר וניל, אבקת אפיה והקמח, מקציפים הכול יחד עד שהבלילה מתגבשת ונהיית למסה אחידה תוך שניות היא מתחילה מעט לתפוח,
לאחר מכן שופכים את בלילת החלמונים אל תוך הקצפת (החלבונים המוקצפים) ומערבבים היטב ובעדינות בצורת עטיפה בכדי לא לשבור את הבלילה עד אשר הבלילה מתאחדת ומתגבשת למסה אחידה וללא גושים מוסיפים את הפרג, השקדים והאגוזים ומערבבים הכול יחד.
לאחר מכן שופכים לתוך 2 מגשים אינגליש קייק או תבנית אפיה קפיצית 24 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש כחצי שעה עד ארבעים דקות לערך תלוי בחום התנור..
הכנת הציפוי
בצנצנת זכוכית שוברים לקוביות חפיסת שוקולד מריר .יחד עם המחמאה , הקקאו והסוכר והמים מכניסים למיקרוגל לחום בינוני ל כ2 דקות עד 5 לערך. תוך כדי בדיקה מידי פעם.
לאחר מכן מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב עד אשר כל החומרים נטמעים זה בזה ומתגבשים כך שמתקבל קרם שוקולד מבריק וחלק.
טועמים, אם יש צורך אפשר להוסיף סוכר נוסף בהתאם לטעם האישי.
לאחר תום האפייה מוצאים את העוגה ומניחים לה להצטנן מעט
מצפים את העוגה בשכבה נדיבה של שוקולד, וזורים מעל אגוזים ושקדים גרוסים. עוגה טעימה ונימוחה והכי חשוב אוורירית .מתאימה מאוד לקינוח או לקפה של בוקר שבת ואחר הצהריים.
בהצלחה ובתיאבון