עוגת קרמבו פרווה כשרה לפסח
עגת קרמבו פרווה כשרה לפסח, קינוח מושלם לאחר סעודת ליל הסדר או לקפה של הבוקר טעימה וקלילה.
גודל תבנית 21 או 24 אם רוצים תחתית דקה גודל 21.
(כוס מדידה בגודל 220 מ"ל)
החומרים
- 3 ביצים.
- 1 כפית נס קפה בתוך ¼ כוס מים.
- ½ כוס סוכר.
- 1 סוכר וניל.
- קמצוץ מלח
- 1 אבקת אפייה.
- ¼ כוס שמן.
- 3 כפות קקאו (בהיריון).
- 1 כפית ליקר שוקולד (לא חייב).
- ½ כוס אבקת קמח מצה.
קרם וניל
- 1 קצפת צמחית.
- ½ כוס אינסנט פודינג.
- 1 סוכר וניל.
ציפוי גנאש
- 4 – 3 כפות קצפת.
- 100 גרם שוקולד מריר.
קישוט (לא חייב)
- תותים או
- דובדבנים,
- או אגוזי מלך.
אופן ההכנה
תחילה מקציפים את הביצים (לא להפריד) יחד עם הסוכר, המלח והסוכר וניל, עד שמתקבל קרם מגובש.
לאחר מכן מוסיפים את השמן והנס קפה ומקציפים.
בהדרגה מוסיפים את כל שאר המרכיבים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף עד אשר מתקבלת תערובת ללא גושים וחלקה.
מחממים מראש תנור ל180 מעלות.
משמנים תבנית בגודל 21 או 24 (תלוי בגובה שרוצים)
שופכים את התערובת לתוך התבנית, מכים מעט על השיש ומכניסים לאפייה כרבע שעה עד 20 דקות תלוי בעוצמת התנור.
לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה.
אופן הכנת הקרם וניל
להקציף את הקצפת יחד עם הסוכר וניל ולהוסיף בהדרגה את האינסנט פודינג. להקציף עד לקבלת קצף חלק.
להכניס למקרר להתגבשות.
הכנת הציפוי גנאש
ממיסים במיקרוגל את השוקולד בקערה ולתוכה שופכים את הקצפת מחממים שוב דקה בערך מוציאים ומערבבים יחד עד לקבלת ציפוי מבריק ואחיד.
הרכבת השכבות
לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מורחים בנדיבות את הקרם וניל, מכניסים מעט להתקרר, ולאחר מכן שופכים מעליו את גנאש השוקולד מקשטים ומכניסים את העוגה למקרר.