עוגת קרמשניט
עוגת קרמשניט או מילפיי תרגום צרפתית 'אלף דפים' בצק עלים אפוי ממולא בקרם וניל או קרם פטיסייר בציפוי בסוכר קרוש ומזוגג ונגיעות קלות של שוקולד מריר מומס.
החומרים
- ½ חב' בצק עלים.
- 1 שמנת מתוקה.
- 1 אינסטנט פודינג.
- 2 כפות סוכר.
- 1 סוכר וניל.
- 1 כוס חד פעמי חלב.
ציפוי
- כוס אבקת סוכר גודל כוס 220 מ"ל
- 2/ או 3 כפות חלב
זיגוג
- ½ חב' שוקולד מריר.
אופן ההכנה
תחילה מפשירים את הבצק עלים במקרר.
לאחר שהבצק הפשיר מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות.
מרפדים את תבנית האפייה בנייר וחותכים את הבצק עלים במידה הרצויה לכמה חלקים שווים. מלבנים מאורכים.
בעזרת מזלג מחוררים מעט מהבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש לזמן אפייה של כ-15 דקות. תלוי בעוצמת התנור. עד שהבצק מתנפח ומזהיב מעט.
לאחר האפייה מניחים אותם בצד להתקרר בצורה מוחלטת.
מילוי קרם וניל
מקציפים את השמנת מתוקה יחד עם הסוכר,סוכר וניל אינסטנט פודינג וחלב עד שמתקבלת קצפת יציבה
מכניסים למקרר לייצוב.
ציפוי
בקערה שמים את האבקת סוכר ומוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים..
להכנת ציפוי פרווה מחליפים את החלב בחלב סויה או מי תירס או קוקוס מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
ממיסים את השוקולד מריר לתוך שקית זילוף חד פעמית .
בונים את העוגה
לאחר שהעלים התקררו לחלוטין מורחים את הקרם בנדיבות בשכבה ראשונה ומניחים את הבצק האפוי השני מעל ושוב מורחים ומניחים בצק-עלה נוסף כך נוצרות שתי שכבות .
מעל שתי השכבות שופכים בנדיבות מבלילת הסוכר.
מכניסים למקפיא לייצוב.
מקשטים בעזרת השקית זילוף עם השוקולד המריר מחוררים חור קטן בקצה ומותחים קווים שווים לרוחב העוגה , לאחר מכן בעזרת קיסם מותחים קו על השוקולד לאורך וכך נוצרת הדוגמה.
שוב מכניסים למקרר ליציבות .
בגרסה פרווה ניתן להמיר את כל החומרים בפרווה.
בהצלחה.