עוגת מוס שכבות ושוקולד
מתכון מהיר וללא אפיה להכנת עוגת מוס שכבות ושוקולד
החומרים
תחתית העוגה
- 500 גרם פתיבר שוקולד.
- כוס משקה נס קפה מוכן. או 200 גר חמאה
- 150 גרם אגוזי מלך.
קרם מוס שוקולד
- 100 גר שוקולד מריר.
- 100 גר שוקולד לבן.
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 2 ½ כפות סוכר.
לקרם ריבת חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 חב' אינסטנט פודינג ריבת חלב
- 1 כוס חלב
- 2 כפות סוכר חום או לבן
לציפוי גנאש
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גר' שוקולד חלב.
מתכון להכנת עוגת שוקולד קלאסית – לחצו כאן למעבר למתכון!
אופן ההכנה
תחילה מכינים כוס נס קפה 1 כפית נס ומים רתוח, (אפשר להכין חצי חלב וחצי מים.) שמים בצד עד שזה מתקרר.
קולים מעט מאד את האגוזים וגורסים אותם במטחנה גס.
במעבד מזון גורסים את הפתיבר לפירורים. כוס אחד מהפירורים מפרידים משאירים להמשך בצד, ושופכים לתוך קערת המעבד את כוס הנס בהדרגה ושוב מערבבים מעט עד לקבלת עיסה פירורית.
בתבנית עגולה בגודל של 26 ס"מ משטחים את תערובת הפירורים ומהדקים היטב היטב ומכניסים למקפיא למכת קור ל10 דקות לערך או קצת יותר.
הכנת קרם ריבת חלב
בקערה נפרדת מקציפים תחילה את השמנת, הסוכר והחלב ובהדרגה מוסיפים את אינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קרם מבריק ויציב. עוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר.
הכנת הקרם מוס
שוברים את השוקולד המריר והלבן יחד עם 4 כפות שמנת ומחממים מעט בבאן מרי או במיקרוגל על סף רתיחה ,מוציאים ומערבבים היטב
מקציפים את שאר השמנת ומוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב היטב ובמהירות עד אשר מתקבל קרם חלק , מבריק ויציב.
הכנת גנאש השוקולד
שוברים את השוקולד ושמים בקערה יחד עם השמנת ומחממים לסף רתיחה.
מערבבים היטב עד לקבלת גנאש מבריק ויציב..
מוציאים מהמקפיא את התבנית שבה הפירורי פתיבר (תחתית העוגה) מפזרים עליה את האיגוזים הגרוסים, ועל זה יוצקים את המוס שוקולד. ומשאירים מהמוס שוקולד קצת בצד. בערך כחצי כוס להכנת קישוטים בסוף.
מורחים שכבה נדיבה של הקרם ריבת חלב ומכניסים למקפיא להתייצבות .
לאחר כחצי שעה מוציאים מהמקפיא ומעל שכבת קרם ריבת החלב שופכים את הגנאש בנדיבות כשהוא קר, ועל זה מפזרים את הפירורים (פתיבר שהופרדו בתחילת תהליך הכנת העוגה.).
ממלאים את הקצפת מוס בשקית זילוף ומחברים צנתר בצורת כוכב ומעטרים לפי הטעם.
ומכניסים ליליה במקפיא.
בתיאבון
מתכון להכנת עוגת תפוחים – לחצו כאן לצפייה במתכון