עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח
עגת שוקולד פרווה כשרה לפסח, קינוח מושלם עוגה אוורירית טעימה וקלילה בניחוח עדין של ליקר.
(גודל תבנית 21)
(כוס מדידה בגודל 220 מ"ל).
אם רוצים את העוגה חלבית, ממירים את המרכבים לחלביים.
החומרים
- 3 ביצים.
- 1 כפית נס קפה בתוך ¼ כוס מים.
- ¼ כוס סוכר.
- קמצוץ מלח
- 1 אבקת אפייה.
- ¼ כוס שמן.
- 3 כפות קקאו (בהיריון).
- 1 כף ליקר שוקולד.(או כל ליקר אחר) .
- ½ כוס אבקת קמח מצה.
ציפוי גנאש
- 4 – 3 כפות קצפת.
- 100 גרם שוקולד מריר.
קישוט
- שברי אגוזי מלך.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
תחילה מקציפים את הביצים (לא להפריד) יחד עם הסוכר, המלח, עד שמתקבלת קצפת תפוחה.
לאחר מכן מוסיפים את השמן והנס קפה וממשיכים להקציף תוך כדי.
בהדרגה מוסיפים את כל שאר המרכיבים היבשים, (ללא הליקר) ומערבבים היטב בעזרת כף עד אשר מתקבלת תערובת ללא גושים וחלקה.
משמנים תבנית בגודל 21 (תלוי בגובה שרוצים) או שאם רוצים עוגה גדולה בתבנית גדולה יותר מכפילים את הכמות.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מכים מעט על השיש ומכניסים לאפייה כחצי שעה עד 40 דקות תלוי בעוצמת התנור.
לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה.
ציפוי גנאש
ממיסים בבאן מרי את השוקולד בקערה.
בקערה נפרדת יוצקים את הקצפת, מחממים מעט במיקרו, מוציאים ומאחדים יחד עם השוקולד ומערבבים עד לקבלת ציפוי מבריק ואחיד.
לאחר שהעוגה התקררה מדללים את הליקר ב2 כפות מים ושופכים על העוגה, יוצקים את הגנאש וזורים מעל את שברי האגוזים.
בתיאבון.