עוגת תפוחים קלאסית
עוגת תפוחים מתכון לעוגה טעימה, נימוחה וקלה להכנה
עוגת תפוחים קלאסית – טעימה, נימוחה וקלה להכנה. מומלץ להכין מתפוחים חמצמצים ואים אין אז כל תפוח אחר זה בסדר… חשוב מאד להקפיד שזמן האפיה יהיה במלואו ולא לשנות את המרכיבים למעט סוג התפוח. הקפידו על כמויות מדוייקות על מנת לקבל תוצאה מושלמת.
החומרים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס וחצי קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 3 ביצים בגודל L
- ¼ כוס מים
- ¾ כוס שמן
- מעט אבקת סוכר לזרייה
מילוי
- 3 תפוחים חמצמצים גרנד סמיט
- 1 כף קינמון
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות מים
- חופן אגוזי מלך
- חופן צימוקים צימוקים
לכניסה לעמוד שלי בפייסבוק הכולל עדכונים חמים ומתכונים נוספים לחצו כאן!
אופן ההכנה:
מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה שמים תחילה את כל החומרים היבשים: את הסוכר, הקמח, האבקת אפיה והסוכר וניל. מערבבים הכול יחד ואז מוספים את החומרים 'הרטובים': הביצים , המים, והשמן . מערבבים היטב היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים. אם יש לכם מעבד מזון תוכלו להשתמש בו בשלב זה, אך גם אם אין זה בסדר.
בקערה נפרדת חותכים את התפוחים לפרוסות או קוביות, כל אחד לפי העדפתו. מוסיפים את הקינמון, המים והסוכר אל הקערה עם התפוחים מערבבים היטב עד שהכול נטמע פנימה,ומתאחד, ומשרים כמה דקות יחד.
שופכים חלק מהבלילה בתבנית אפיה משומנת היטב ואז מסדרים מעליה את התפוחים, הצימוקים והאגוזים ועליהם שופכים את שארית הבלילה ומכסים היטב בעזרת שאר הבלילה ומכניסים לתנור שחמום מראש לכחצי שעה עד 40 דקות. לאחר שזה נאפה והצטנן זורים אבקת סוכר.
בתיאבון.
מתכון לעוגת סולת טוניסאית מסורתית!