עוף בגריל
מתכון מושלם לעוף בגריל כמנה עיקרית, מתאים לארוחת שבת או לערבי חג וארוחות משפחתיות
חומרים
- 1 עוף בגודל בינוני.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- 1 כפית כורכום.
- 1 כפית חוואג' למרק.
- מעט פלפל שחור גרוס.
- 2 שיני שום כתוש.
- כף דבש או סילאן.(לא חייב )
- 1 כפית מלח או יותר תלוי בטעם
- 3 כפות שמן זית.
- בערך 10 יח' תפוחי אדמה קטנים קלופים.
- אפשר לתבל בכל מיני תבלינים עלפי טעם אישי.
אופן ההכנה
תחילה מכינים את בלילת התיבול.
בקערה מערבבים את כל התבלינים יחד עד שמתקבלת הבלילה.
את העוף שוטפים היטב ומסננים.
לאחר שהנוזלים ניגרו מהעוף מוסיפים אותו לקערה ומעסים את העוף בכל חלקיו גם פנימה עם הבלילה.
מקלפים ושולקים קלות את תפוחי האדמה ומוסיפים אותם לבלילה ומערבבים היטב עד שהכול נעטף בבלילה יחד עם העוף.
שמים הכול במגש אפייה ומסדרים את העוף שהחזה שלו כלפי מטה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה והשרייה של שעה או יותר. (עדיף יותר)
מוציאים מהמקרר ומסירים את הניילון נצמד.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות
מכניסים לתנור תחילה לחצי שעה.
לאחר חצי שעה מורידים את החום ל 180 – 200 מעלות למשך שעה וחצי .לזמן אפייה נוסף של ולהשחמה או להגביר את החום..
בסה"כ זמן אפייה של כשעתיים או יותר תלוי בעוצמת חום התנור.
לא לעטוף או לכסות את העוף וכמובן שהכול בהתאם לגודל העוף ועוצמת חום התנור לכן רצוי ואף מומלץ להשגיח שהעוף לא ישרף או יתייבש.
בתיאבון